Drojdia de bere, beneficii neașteptate. Ce BOLI tratează și CUM se consumă

Drojdia de bere Foto: Freepick
Drojdia de bere - ce conține și ce beneficii are pentru sănătate. Conține toate cele 18 minerale esenţiale vieții.

Drojdia este ingredientul folosit destul de des în bucătărie și pe lângă efectul pe care-l are asupra alimentelor, este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și proteine. 

Drojdia conține cele 18 minerale esenţiale vieţii. Mai exact, drojdia de bere conține vitaminele complexului B - B - B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantotenic), B8 (biotină) și B9 (acid folic)- vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, şi toate cele 18 minerale esenţiale corpului, printre care calciu, magneziu şi fosfor.

Potrivit studiilor, consumată în mod regulat, drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire, ba mai mult ne ajută chiar să ne menţinem în formă pentru mai mult timp. 

Oregano, beneficii pentru sănătate. De ce să bei CEAI de oregano - 12 afecţiuni pe care le tratează

Ce este drojdia, de fapt? Ce beneficii are drojdia

 

Drojdia de bere este... o ciupercă, care se regăseşte în natură, iar ca să se înmulţească, drojdia de bere are nevoie de umiditate şi căldură. 

În ceea ce privește beneficiile pe care drojdia le aduce sănătății, specialiştii sunt de părere că, anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune, în cazul florei intestinale.

Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul împotriva infecţiilor. 

Drojdia împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor.

În plus, beta-glucanul găsit în drojdia nutriţională poate reduce şi nivelul colesterolului.

Drojdia este tonică pentru sistemul nervos, iar terapia cu drojdie are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice. 

Drojdia ajută și la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau pentru cele care suferă de această boală.

Nu în ultimul rând, drojdia este una dintre cele mai bune surse de fier, iar o cură de drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

Deci, drojdia:

- Întărește sistemul imunitar

- Ajută în problemele digestive

- Calmează starea de greață

- Îți ține sub control colesterolul și tensiunea

- Ajută la slăbit

- Scade glicemia

- Tratează anemia

- Ajută la îngrijirea și înfrumusețarea pielii, părului și a unghiilor

- Combate durerile premenstruale puternice.

Cura cu drojdie, cum se ține și cât timp

 

O cură cu drojdie durează între 10 și 30 de zile, după care urmează o săptămână de pauză, iar apoi cura se poate relua.

Drojdia proaspată se consumă cu miere de albine astfel: la o linguriță de drojdie se adaugă două lingurițe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obține o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie, care se administrează pe stomacul gol, înaintea meselor principale.

Drojdia uscată se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de legume, fructe, ceai sau iaurt. Se folosesc două lingurițe de praf de drojdie uscată, se amestecaă bine cu sucul și consumă pe parcursul unei zile în 3 reprize, înaintea meselor principale. Cantitatea rămasă de la o administrare se păstrează la frigider.

Administrearea înaintea meselor principale scade pofta de mâncare, pe când administrarea după masă, crește pofta de mâncare, dar poate produce balonări.

Vezi și: Omega 3, grăsimea "MINUNE". Protejează INIMA și te scapă de RĂCEALĂ

Temperatura la care se beau CAFEAUA și CEAIUL. Marea greșeală care duce la CANCER esofagian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel