Droguri, supradoză: ce au descoperit un grup de cercetători

Substanțe
Supradoza cu drogul numit LSD a avut un efect neașteptat în teri cazuri ce au fost studiate de cercetători. Deși sunt foarte periculoase și cu pontețial letal, supradozele în aceste cazuri au avut un efect total diferit.  

O pereche de cercetători canadieni, unul cu Asociația Multidisciplinară pentru Studii Psihedelice, celălalt cu Vancouver Coastal Health, a făcut un studiu de caz pe trei persoane care au luat accidental supradoze masive de LSD. Studiul apare în Journal of Studies on Alcohol and Drugs. Cercetătorii, Mark Haden și Birgitta Woods, au fost cei mai surprinși de rezultatele neașteptat de pozitive.

Majoritatea drogurilor precum cocaina, metamfetamina sau chiar alcoolul sunt letale atunci când sunt luate în doze mari. Chiar și marijuana poate ucide dacă este ingerată suficientă. Dar știința medicală nu a fost în măsură să spună cu siguranță dacă prea mult LSD poate ucide. Halucinogenele, cum ar fi LSD, sunt cunoscute pentru impactul asupra stării de spirit, comportamentului și percepției, dar medicii nu pot spune sigur ce se întâmplă atunci când oamenii iau mai mult decât spun standardele. De asemenea, cercetătorii nu pot administra în mod intenționat un supradozaj pentru a vedea ce li se întâmplă subiecților umani - singura lor opțiune reală este să analizeze studiile de caz ale unor persoane care au luat cantități anormal de mari de medicament, pentru a afla mai multe despre ce s-a întâmplat în organism acestor persoane. În acest nou efort, cercetătorii au ales trei studii de caz excepționale, cu rezultate neașteptat de pozitive, care au rezultat din supradoze masive de LSD.

Efecte neașteptate în toate trei cazurile 

Haden și Woods oferă o imagine de ansamblu asupra celor trei cazuri, dar, de asemenea, arată clar că rezultatele persoanelor implicate au fost excepționale. LSD este considerat a fi un medicament foarte periculos, iar persoanele care utilizează rezultatele studiilor de caz pentru a justifica supradozajul intenționat de LSD se supun pe ei înșiși unor riscuri mari de afectare a sănătății

Primul caz a fost cel al unei femei cu dureri cronice ale unui picior, care devenise dependentă de morfină. După ce a luat accidental o supradoză masivă de LSD, ea a susținut că nu mai suferă de dureri de picior și că a putut să nu mai ia morfină, fără simptome de sevraj.

În cel de-al doilea caz, o adolescentă cu o istorie lungă de probleme mentale asociate cu tulburarea bipolară a luat o supradoză masivă lde LSD la o petrecere. Ea a susținut că evenimentul unic a vindecat-o de condițiile sale mentale.

În cel de-al treilea caz, o femeie adultă a luat o supradoză în mod accidental la o petrecere, fără să știe că a fost însărcinată în două săptămâni. Copilul s-a născut la termen și nu a avut probleme de sănătate cunoscute. Copilul a crescut la vârsta adultă și încă nu prezintă efecte cunoscute din cauza supradozajului masiv experimentat de mama sa în timp ce se afla în pântec.

În toate cele trei cazuri, persoanele supradozate au prezentat simptome negative, cum ar fi vărsături, comportament ciudat sau spume la gură. Însă, după ce efectele LSD s-au epuizat, toți au pretins că au dispărut și efectele negative din cauza supradozajului lor.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel