Dr Vasi Rădulescu: valul patru COVID va fi o lecție usturătoare

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că ”valul patru COVID va fi o lecție usturătoare”.

Medicul Vasi Rădulescu a notat, pe rețelele sociale, câteva idei despre vaccinare.

”Câteva opinii despre campania de vaccinare:

1. Nu trebuia luată fața de către politic, îndeosebi premier. Coordonarea, infrastructura, bugetarea să fie la guvern, firește, dar tot ce înseamnă campanie publică, mesaje să fie la un om neimplicat politic sau un grup foarte bine văzut în societate. Dacă vrei rezultate, nu implici politica cu medicina.

2. Vânătoarea de vrăjitoare a premierului nu e deloc oportună acum. Vinovații aceștia găsiți peste noapte nu fac decât să sporească neîncrederea în politic. Care politic e amestecat cu medicina, a se vedea punctul 1.

3. Antivaxxerii convinși, agresivi sunt minoritari. Reprezintă un grup care face gălăgie, dar e mărunt. Problema reală este masa de oameni care încă au incertitudini. Care incertitudini trebuiau asanate cu informații, blând, rațional. Nu cu disperare, nu cu agresivitate.

4. Există un procent semnificativ de oameni bine educați, care știu ce înseamnă știința medicală. Ei au încredere în experți, în medici, știu de unde să se informeze. Dacă acești 20% din oameni ar informa 20% din cei cu incertitudini, ar fi minunat. Din aproape în aproape.

5. Valul patru va fi o lecție usturătoare. Cei care se vaccinează acum din disperare vor vedea că nu pățesc nimic rău și, sper eu, vor scăpa de conspirații și multe semne de întrebare. Din păcate, mor zeci de mii de oameni. Morți care puteau fi evitate. Dar așa ne place nouă, mereu calea mai grea, mai dură, mai cu încăpățânare.

6. Mi-ar fi plăcut să fim acum la +80% rată de vaccinare, pe relaxare, fără dezastrul din jur. Și să zic „bravo, uite că se poate și la noi!” Nu pot spune asta. Și e cumplit de trist”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel