Dr Silvia Nica: într-un an sunt văzuți de între 130.000 și 140.000 de pacienți la camera de gardă

Dr Silvia Nica, seful Unității de Primiri - Urgențe de la SUUB. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr. Silvia Nica, șeful Secției de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar de Urgență București, a vorbit în cadrul unui interviu la DC Medical despre medicina de urgență. De asemenea, ea a arătat câți medici ar fi necesari pentru ca secția pe care o conduce să funcționeze normal.

Șefa Secției Primiri Urgențe a vorbit exclusiv la DC Medical despre numărul mare de pacienți care sunt văzuți la camera de gardă. Astfel, potrivit ei, într-un an sunt văzuți de între 130.000 și 140.000 de pacienți. Secția pe care o conduce însă va fi și mai aglomerată, deoarece va crește adresabilitatea, prin înființarea unui heliport, având în vedere că există și stația SMURD la spital.

Pentru aceste servicii, însă, numărul medicilor este insuficent. „Lucrează 25 de medici de urgență și mai avem patru colegi care sunt specialiști de radiodiagnostic, care efectuază ecografii, interpretează radiografii, efectuează investigații computer-topografice. Și mai avem patru colegi care sunt pregătiți în medicina de urgență, dar sunt medici de familie, însă cu atestatele în medicina de urgență și lucrează cot la cot cu noi”, explică medicul.

Având în vedere că secția lucrează „la foc continuu”, numărul medicilor este insuficient. „Cred că vreo 40 de medici de urgență ne-ar permite să lucrăm într-un mod relaxat, mai ales că e o meserie solicitantă și din acest motiv avem, din păcate, cazuri de îmbolnăviri, și nu îmbolnăviri comune; patologii serioase care necesită intervenții medicale, concedii medicale de lungă durată în rândul colegilor noștri medici”, mai arată ea.

Medicii rezidenți, o mână de ajutor

Șefa UPU mai spune că de un real folos sunt medicii rezindenți, care ajută foarte mult la consultații. „Sunt mulți pacienți gravi care ajung aici, trebuie să luăm decizii rapide și foarte ferme; în ceea ce privește numărul (medicilor), noroc că avem rezidenți, care sunt în programul de formare și muncesc cot la cot cu noi, evident supravegheați de medici și practic ne ajutăm cu ei foarte mult. Ei pot să preia cazuri, dar tot medicul are responsabilitatea și coordonează tot ce se întâmplă cu pacientul. Este un lucru delicat, pe care sperăm să-l îmbunătățim, mărindu-ne numărul în timp”, a mai precizat ea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel