Dr Sandra Alexiu: Nu mai cereți bilete de trimitere! Nu mai puneți pacienții pe drumuri!

Medici
Medici
  • Medici
Dr Sandra Alexiu, președinte Asociația Medicilor de Familie București, atrage atenția că până în 30 septembrie pacienții nu au nevoie de bilete de trimitere ca să meargă la medicii specialiști din spitale! „Nu mai puneți pacienții pe drumuri!”, punctează medicul. 

„Una dintre cele mai grave probleme ale sistemului de sănătate este lipsa de comunicare cronică între profesioniștii din sănătate. Casele de asigurări și DSP informează sporadic medicii și numai cu subiectele pe care le consideră necesare, ceea ce, de fapt, e tot o formă de manipulare. Pentru a menține starea de aglomerație și haos, de exemplu, lipsa de informare este o arma redutabilă. Poate de aceea colegii noștri din sistem NU AU AFLAT ÎNCĂ o informație esențială și au reînceput să pună pacienții pe drumuri. VĂ RUGĂM INSISTENT SĂ NU MAI CEREȚI BILETE DE TRIMITERE oricât de tare vă tentează acest lucru!!!”, scrie dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București, pe pagina sa de Facebook. 

Ea transmite un mesaj colegilor din spitale și policlinici, prin care atrage atenția că până în 30 septembrie, biletele de trimitere au fost suspendate. 

„Dragi colegi, Cu toții suntem asaltați în ultimele săptămâni, de când s-a relaxat toată țara, de solicitarile pacienților pentru bilete de trimitere. Unele bilete sunt la cererea pacienților, majoritatea la cererea clinicilor private mari care vor să facă internări de zi, spitalelor care niciodată n-au știut ce scrie în contract și mai rar, la cererea colegilor din ambulatorii, care sunt speriați că nu li se vor deconta consultațiilor fără bilet. Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov a făcut o adresă de informare către toate unitățile sanitare și casele de asigurări din București, Ilfov și OPSNAJ. Unele clinici și spitale chiar își bat joc de pacienți, punându-i inutil pe drumuri. În schimb după atâta vreme, nu și-au pus la punct un sistem de programare, măcar telefonic!”, atrage atenția dr Sandra Alexiu. 

Iată adresa Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel