Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
„Până să putem relua viața normală (cu unele evidente ajustări, la alte realități decât ante-COVID19) putem să constatăm că bolile prevenibile prin vaccinare nu au luat pauză. Nu sunt în carantină și nici nu lucrează de la domiciliu", scris dr Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.
Medicul remarcă faptul că numărul cazurilor de rujeolă crește în continuare și că țara noastră nu a ieșit din epidemia declanșată în primăvara anului 2016!
„Ne spune Institutul Național de Sănatate Publică că ne apropiem de 20.000 cazuri de rujeolă de când evoluează acest proces epidemic in țara noastră (și 64 de decese la copil - apropos de 0 decese la copil prin infecție cu SARS-CoV-2 în România!) În fiecare saptamână apar zeci de noi cazuri de rujeolă. Și de alte boli contagioase - rubeolă, varicelă, infecție cu rotavirus sau infecții mortale cu pneumococ, meningococ sau Haemophillus influenzae tip b. Ca să pomenesc doar unele din bolile pentru care există posibilitatea prevenției prin vaccinare", arată dr Mihai Craiu.
Chiar dacă suntem în plină pandemie de COVID-19, medicul pediatru spune că părinții trebuie să respecte Planul Național de Imunizare pentru odraslele lor. Dr Mihai Craiu arată și cum pot proceda părinții astfel încât ei și copiii să fie în siguranță.
„Și eu am încurajat ferm părinții să respecte strict distanțarea socială și să folosească masca (încă de pe vremea când voci oficiale spuneau altceva). Și eu am avut poziții discutabile față de anumite aspecte care erau incomplet elucidate. Dar în ce privesc vaccinurile am afirmat mereu că ele sunt eficiente și necesare tuturor copiilor sănatoși. Cred ferm că rolul medicului pediatru este să vorbească despre fapte științifice dovedite și să ofere soluții practice. Despre prognoze și simulări sunt chemați alții să vorbească. Zeci de părinți m-au întrebat despre vaccinurile programate în această perioadă...
SFAT PRACTIC - Da, este necesar să mergeți să vaccinați copiii dumneavoastră, și acum în timpul pandemiei. Dacă aranjați cu medicul dumneavoastră de familie să faceți vaccinul la prima oră, dimineața, după ce cabinetul a fost sterilizat cu ultraviolete sau tehnici similare, e perfect în siguranță copilul! Anunțați când ați ajuns la cabinet și așteptati în mașină să fiți chemați. Când va cheamă puteți să intrați fără a aștepta în hol, lângă alte persoane, și faceți vaccinul în siguranță", a explicat dr Mihai Craiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...