Dr Mihai Craiu, despre redeschiderea școlilor în carantină: Germania și Irlanda o fac!

Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay
Cunoscutul medic pediatru conf dr Mihai Craiu spune că țări Occidentale care au intrat în carantină (lockdown) continuă să lase deschise școlile pentru că e demonstrat că nu acolo e problema de transmitere a COVID-19.

Cu reguli speciale, școala se poate desfășura chiar și în carantină, arată conf dr Mihai Craiu. 

„Aș vrea să priviți această imagine, de la o școală din Bonn (VEZI LINK, n.r.). Toți poartă mască și haine mai groase (ca afară), într-o clasă obișnuită, cu geamurile deschise.

Poza apare într-o știre Reuters, ce prezintă situația din Germania. Aici este prezentată poziția fermă a cancelarului german privind școlile. Dna Angela Merkel a numit ca inacceptabile „condițiile sociale dramatice” ce au apărut în timpul închiderii totale a școlilor din martie și aprilie 2020. Și Germania face tot ce se poate să țină școlile deschise.

Altă țară europeană ce a intrat în „lockdown”, Irlanda, ține școlile deschise, plecând de la observația ECDC (Centrul European de Supraveghere a Bolilor) că deschiderea acestora a influențat minim evoluția pandemică în respectivele zone. ECDC LINK DIRECT RECOMANDĂRI

Premierul irlandez, Excelența sa Micheal Martin, a afirmat "We cannot and will not allow our children and young people’s futures to be another victim of this disease”.

„Nu trebuie să permitem ca viitorul copiilor noștri să fie o altă victimă a Pandemiei!" Soluții există, dincolo de spaimele noastre naționale (vezi povestea cu Drobul de Sare)”, arată dr Mihai Craiu într-o ostare pe pagina sa de Facebook institulată Spitalul Virtual pentru Copii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel