Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Dr Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de căpșuni: efectul surprinzător asupra dinților
15 mai, 14:46
Este sezonul căpșunilor, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva informații despre beneficiile neașteptate ale fructelor delicioase.
Dieta cu căpșuni        FOTO: pexels.com

Medicul nutriționist Mihaela Bilic descrie în câteva cuvinte beneficiile consumului de căpșuni, că tot a început sezonul lor. Astfel, printre multe alte beneficii, ea vorbește despre un efect la care puțini dintre noi ne-am fi așteptat, și anume acela de albire al dinților.

Iată ce a scris ea pe o rețea de socializare:

„Am spus mereu că mâncarea este doar unul dintre elementele care ne pot satisface simțurile. De multe ori e mai important cine/ce este în jurul mesei, decât ce e pe masă, atmosfera, sunetele, mirosul, conversația sau, de la caz la caz, liniștea și natura pot fi „ingrediente” la fel de importante.
Astăzi am făcut un picnic cu verdeață, ciripit de mierle, miros de lacrămioare și căpșuni.
Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
- au puține calorii și mai multă vitamina C decât portocala
- au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
- albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
- În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu. Promit să mai fac astfel de picnicuri în Natură!”


Ştiri Recomandate

Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face
Mure: efectele uimitoare asupra pielii
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri