Dr Horațiu Moldovan(MS): Vaccinarea contra COVID-19 a întregii populații, în primăvară
02 dec 2020 / 18:18
Vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr Horațiu Moldovan. Primii vor fi vaccinați angajații din sectorul sanitar și persoanele din grupele de risc.
Vaccin

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în țările membre ale UE într-un mod etapizat. 

Toate statele vor primi în același timp tranșe. Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sectorul sanitar și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficiență și siguranță și să respecte toate reglementările internaționale. 

Ministerul Sănătății are o strategie de vaccinare în România și există etape prevăzute, precum și o rețea de stocare și distribuție. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiții speciale de transport și depozitare și aceste lucruri vor fi, cu siguranță, bine gestionate", a declarat dr Horațiu Moldovan, la o dezbatere pe tema HIV/SIDA. 


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
DEXAMETHASONUM - prospect
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
EPTIFIBATIDUM - prospect
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri