Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că tehnologia de circulație extracorporeală de lungă durată, așa numitul ECMO, este posibilă în România, în mai multe locuri.
"În primul rând la București, la Insitutul de Boli Cardiovasculare C C Iliescu de la Spitalul Fundeni, dar și la Spitalul Sfânta Maria. De asemenea este disponibil la Insitutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgul Mureș, la institutul Inimii din Cluj și la centrul de Cardiologie din Timișoara. Există și spitale private care dispun de această tehnologie și care o pot pune la dispoziție. Experiența este la nivelul câtorva echipe care pot gestiona acest lucru. Există aparatura necesară", a explicat medicul.
Mai mult, dr Horațiu Moldovan subliniază nevoia utilizării acestor tehnologii.
"Precizez că este excepțional nevoie în general utilizarea acestor tehnologii pentru boli infecțioase de tip viral. China, care a avut cel mai mare număr de pacienți cu coronavirus și cea mai mare mortalitate legată de coronavirus, a comunicat utilizarea acestor tehnologii la câțiva pacieni. La un moment dat, o comunicare pe care o știam eu, săptămâna trecută, era la trei pacienți. Este o tehnologie de rezervă, de care România, în acest moment, dispune", a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...