Dr Florin Buicu, MĂSURILE pe care trebuie să le ia Guvernul. Criza dată de CORONAVIRUS

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Deputatul dr Corneliu Florin Buicu arată ce măsuri trebuie să ia Guvernul României ca să putem depăși criza națională declanșată de noul CORONAVIRUS. 

Deputatul dr Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, spune că Guvernul trebuia să fi luat deja măsuri foarte importante, pentru ca România să controleze răspândirea noului coronavirus Covid-19 și să iasă bine din această criză. 

Deputatul, care nu și-a făcut testul de coronavirus vineri, pentru „că nu am simptome”, dar care a decis să se izoleze o perioadă la domiciliu pentru orice eventualitate, a enumerat aceste măsuri.

„Mă aștept să văd (deși trebuiau până la acest moment să fie publice) planul de măsuri pe câteva paliere privind lupta împotriva CoVid-19

Pentru domeniul Medical

A. În domeniul prevenției pentru stoparea ciclului epidemiologic de transmitere și pentru Protecția personalului aflat în prima linie.

- 1. Măsurile de protecție oferite de stat celor din prima linie: personal DSP, personal Ambulanțe-SMURD, medici de familie, farmacii, poliție, Jandarmerie, armată, servicii critice care furnizează utilități: gaz, curent, apă, comunicații, eliminarea deșeurilor.

Aceste măsuri trebuie dublate de măsuri de recompensare (și acelea trebuie pregătite) dacă vor fi necesare.

- 2. Măsurile punitive pentru persoanele inconștiente care nu respectă regimul impus de izolare recomandat de medici.

B. Pentru creșterea Capacitatii de răspuns medical și tratament:

1. Strategia națională care să cuprindă planurile regionale, județene, locale privind intrarea în activitate a spitalelor în caz de creștere a numărului de cazuri, precum și măsurile de relocare a resurselor materiale și umane în caz de intervenție suplimentară în anumite zone.

- Prezentarea numărului de facilitați de Anestezie-Terapie Intensivă de la nivelul fiecărui județ, precum și resursele umane disponibile.

- Prezentarea măsurilor de protecție pentru personalul din alte specialități medicale implicate în tratamentul pacienților infectați, având în vedere posibilitatea apariției patologiilor asociate care necesită intervenția altor specialități.

C. Pentru creșterea Capacității de suport:

1. Măsurile pentru asigurarea continuă cu medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectante, produse de curățenie, alimente (și poate chiar măsurile de producție ale acestora) pentru spitalele implicate în tratamentul pacienților infectați, dar și pentru celelalte spitale (nu avem numai pacienți infectați, vom avea și pacienți cu altă patologie: infarct, AVC, dializă, oncologie, etc)

2. Măsurile pentru asigurarea evacuării continue a deșeurilor infecțioase având în vedere că vorbim de o boala infecțioasă, dar și a celorlalte categorii de deșeuri.

3. Măsurile de dezinfecție la nivelul comunităților care vor fi afectate de distribuție comunitară a infecției și asigurarea materialelor necesare și a personalului.

Măsurile pentru Domeniul Economic necesare pentru funcționarea societății, pentru că există viață și după ce trece pandemia!”, a arătat deputatul dr Corneliu Florin Buicu, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel