Dr Alis Grasu: Peste o mie de solicitări la Ambulanță, în ultimele 24 de ore

Ambulanță
1.098 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanță București - Ilfov pe parcursul ultimelor 24 de ore, a declarat managerul instituției, dr Alis Grasu.

„În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au apelat la Ambulanța București-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu, respectiv cazuri foarte grave, și de cod galben - cazuri grave. Dintre cazurile de urgență, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță. Au fost 179 de afecțiuni digestive și 20 de persoane care au consumat mai mult alcool și au avut nevoie de ambulanță. Dar, dacă ne raportăm la o populație de peste 3 milioane de locuitori, cifrele nu sunt alarmante", a precizat Alis Grasu, pentru Agerpres.

Ea a menționat că situația este similară celei de anul trecut.

„Ne aflăm cam în aceiași parametri ca anul trecut. Aș putea să spun că este o ușoară scădere a numărului de solicitări în ziua de Crăciun, dar într-un fel se justifică prin faptul că foarte multe persoane au plecat din București în această minivacanță de Crăciun", a menționat dr Alis Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel