Dr. Adrian Marinescu, cel mai DUR avertisment: Semnal de alarmă pentru ce va urma în România

Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, trage un semnal de alarmă cu privire la ce urmează în spitalele din România, în contextul valului trei de coronavirus. 

"Formele severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea. Aș atrage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19.", a precizat medicul Adrian Marinescu, luni, 1 martie, la Antena 3. 

Se vorbește despre creșterea numărului de cazuri COVID-19 în rândul tinerilor. Ce spune dr. Adrian Marinescu despre acest subiect. 

"Vorbim aici de tulpina din Marea britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe. Deocamdata este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine.", a mai spus medicul infecționist.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel