Dr Adrian Covic: puțini pacienți au murit direct printr-o afectare respiratorie COVID
08 Martie, 18:22

Prof Dr Adrian Covic, invitatul emisiunii Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Prof dr Adrian Covic, șeful Clinicii de Nefrologie de la UMF „Grigore T. Popa”, a declarat la Academia de Sănătate că infecția COVID este un ”extraordinar dezvoltator al comorbidităților subadiacente”.

”Infecția COVID a facilitat agravarea unor comorbidități, chiar și la pacienții dializați sau transplantați care nu au avut comorbidități, dar s-au îmbolnăvit de COVID”, afirmă prof dr Adrian Covic, șeful Clinicii de Nefrologie de la UMF „Grigore T. Popa” din Iași și directorul Programului de Transplant Renal de la Spitalul Parhon la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de profesorul Irinel Popescu.

În opinia acestuia, față de alte state, pandemia a provocat un șoc inițial și din pricina ideii creării spitalelor COVID. ”Practic, infecția COVID a fost un extraordinar dezvoltator și revelator al comorbidităților subadiacente. Cred că, de fapt, probabilitatea mai mare la pacienții renali se datorează colecției mai mari de comorbidități la acești pacienți.

Puțini dintre ei au murit direct printr-o afectare respiratorie pneumonie COVID. Foarte mulți au murit prin agravarea comorbidităților subadiacente sau prin multiple organ failure - n. r. cedarea mai multor organe”, afirmă prof dr Adrian Covic.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri