Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dr Adela Golea, directorul medical de la Primiri Urgențe Cluj, DEMISIONEAZĂ! Nu va contesta sentința abuzivă
23 iun, 19:54
Directorul medical al Unității de Primiri Urgențe Cluj, dr Adela Golea, care a primit o condamnare abuzivă și ilegală pentru că le-a cerut subordonaților să dea prioritate pacienților în stare gravă, nu alcoolicilor aduși de poliție pentru teste, a anunțat că nu va contesta decizia instanței și că demisionează, pentru că este un om demn.
Dr Adela Golea a anunțat că nu va contesta demisia și că demisionează și se retrage. Foto: Ziua de Cluj

Directorul medical al Unității de Primiri Urgențe Cluj, dr Adela Golea, a primit o condamnare abuzivă și ilegală de un an și nouă luni de închisoare cu suspendare plus 60 de zile de muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca, din partea unei instanțe a Judecătoriei Cluj.

Sentința a venit ca o lovitură de trăsnet pentru că nimeni nu credea că acuzațiile de „abuz în serviciu" și „favorizarea infractorului" - cu care s-a ales pentru că le cerut subordonaților săi să se ocupe în primul rând de pacienții aflați într-o stare gravă, și abia apoi de bețivanii aduși la spital de Poliție, pentru a le fi recoltate proble biologice - vor sta în picioare.

I-au dat pedeapsa „cea mai grea" plus un „supliment"

„În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) din C.p., Aplică inculpatei GOLEA Adela pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (anume 3 luni închisoare), rezultând pedeapsa finală de 1 (unu) an și 9 (nouă) luni închisoare", se arată în decizia instanței.

Deși sentința nu este definitivă și putea să facă apel, dr Adela Golea a decis să demisioneze atât de la Spitalul Județean, cât și de la Universitatea de Medicină și Faracie din Cluj, unde preda la departamentul de Medicină de Urgență, pentru a-și păstra demnitatea.

„Nu cred că voi merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de viața mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital. Sunt un om demn, nu pot să le mai predau studenților și să lucrez cu angajații când eu am dosar penal. Nu intenționez nici să fac apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu știu cum a mers acest proces și nu are niciun rost", a declarat Adela Golea, pentru Adevărul.


Ştiri Recomandate

Tratamentul pentru hepatita C trebuie continuat, finalizați negocierile! Apel APAH-RO
Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost
Sindromul inimii frânte te îmbolnăvește de cancer? Studiu
Bolile de inimă, cinci factori de risc de care habar nu ai
Comentarii