Două tabere de vacanță din Hong Kong, transformate în zone de carantină

Masca trebuie purtată pe stradă
Două tabere de vacanță din Hong Kong au fost transformate în zone de carantină dedicate persoanelor susceptibile de a fi intrat în contact cu purtătorii noului tip de virus din China. 

Hong Kong a transformat două tabere de vacanţă în zone de carantină dedicate persoanelor susceptibile de a fi intrat în contact cu purtători ai noului tip de coronavirus depistat în China.

Acest teritoriu semi-autonom, care reprezintă o importantă platformă financiară internaţională, a fost plasat "în stare de alertă ridicată" după apariţia în China continentală a acestui virus, care a făcut deja 25 de victime.

Cele două tabere au fost deja utilizate ca zone de carantină în timpul epidemiei de SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), care a provocat moartea a 299 de persoane în Hong Kong în urmă cu 17 ani. Acel episod medical a avut un impact psihologic profund asupra metropolei, una dintre cele mai dens populate din lume, scrie agerpres.ro.

Până în prezent, din punct de vedere oficial, două persoane din Hong Kong care au călătorit recent la Wuhan, sunt purtătoare ale noului coronavirus. Cei doi localnici au fost apoi plasaţi în condiţii de izolare într-un spital.

Autorităţile din Hong Kong au anunţat joi anularea festivalului prevăzut să dureze cinci zile începând de sâmbătă într-un parc pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc.

Toţi pasagerii care sosesc în Hong Kong la bordul unor trenuri de mare viteză venind din China continentală vor fi dezinfectaţi, arată aceeași sursă.

Compania căilor ferate MTR a anunţat că a renunţat să mai vândă bilete spre Wuhan, oraş plasat în carantină de autorităţile chineze.

Regiunea Macao, aflată la circa 30 de kilometri de fosta colonie britanică, a anunţat la rândul său în această săptămână două cazuri de contaminare. 
În Hong Kong, autorităţile au precizat că două parcuri, ocupate de obicei de turişti şi pasionaţi de camping, vor servi ca zone de izolare a persoanelor suspecte de infecţie, înainte de aflarea rezultatelor furnizate de testele medicale.

Postul de televiziune local RTHK a anunţat că una dintre primele persoane care au fost transportate în tabăra Sai Kung este un turist australian care a petrecut un sejur în acelaşi hotel cu un bărbat infectat.

Persoanele contaminate cu noul coronavirus vor fi tratate în secţii de izolare amenajate în spitale. Taberele de carantină sunt concepute pentru a reduce riscul de propagare a virusului, în aşteptarea rezultatelor examenelor medicale.

Acelaşi tip de organizare a fost implementat şi în timpul epidemiei de SARS, însă autorităţile din Hong Kong insistă că sunt mai bine pregătite de această dată decât au fost în 2003 şi că, de această dată, autorităţile din China dau dovadă de o transparenţă mult mai mare.

Populaţia este, de asemenea, mult mai conştientă în privinţa riscurilor de contagiere, iar mânerele uşilor, butoanele ascensoarelor şi rampele scărilor rulante sunt sterilizate de mai multe ori pe zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel