Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dotări de peste 900.000 de euro pentru cel mai mare spital public din Sibiu
15 iul, 21:10
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare spital public din Sibiu, va fi dotat până în primăvara anului 2020 cu aparatură nouă de peste 900.000 de euro.
Sală de operație

Dotări, spital, Sibiu. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi dotat până în primăvara lui 2020 cu aparatură nouă de peste 900.000 de euro.

"În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu", a anunțat luni, 15 iulie, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.

Potrivit sursei amintite, unitatea medicală ar urma să dispună de banii necesari ca să cumpere dotări medicale. Fondurile ar urma să vină de la MDRAP.

"Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişierul", se precizează într-un comunicat de presă.

Iar spitalul de stat din Sibiu va fi dotat, în premieră, cu un aparat osteodensitometru DXA. Momentan un asttfel de aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.


Ştiri Recomandate

Estrogen, cum afectează nivelul acestuia funcția vaselor de sânge
Herpes genital, primul vaccin împotriva infecției
Obezitatea, cum dăunează arterelor și contribuie la bolile cardiace
Tensiunea arterială: ce semnifică cele două cifre și de ce e importantă și cifra cea mică
Colesterolul, cât de important este în organism
Depunerile de calciu: când pot sugera un posibil cancer
Primele simptome de sarcină: De la greață la oboseală, la ce să te aștepți
Pacientă într-un spital de psihiatrie, a ajuns pe acoperișul unității medicale
Comentarii