Dosar penal pentru omor, la SJU Sibiu: cum erau tratați pacienții cu COVID-19

Decizia instanței
Dosar penal pentru omor, după apariția unor imagini scandaloase în presă. Pacienți bolnavi de COVID-19 erau legați de paturi și sedați cu medicamente extrem de puternice.

Un dosar penal de cercetare pentru omor deschide Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, după ce au fost făcute publice imagini cu pacienți COVID-19 legați de paturi, cu răni la mâini și sedați cu medicamente extrem de puternice.

Dezvăluirile au fost făcute publice de către un lucrător medical de la Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu și au fost publicate de Turnul Sfatului.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical sub protecția anonimatului, citat de publicația Turnul Sfatului.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie, mai arată sursa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel