Dosar penal pentru nerespectarea normelor de izolare, în Prahova

Decizia instanței
Un dosar de cercetare penală a fost deschis pentru o persoană din județul Prahova, izolată la domiciliu, care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul timp de 14 zile.

O persoană din județul Prahova aflată în izolare la domciliu este cercetată penal pentru că nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul timp de 14 zile. „Precizăm că Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare”, se arată înmtr-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Conform codului Penal, persoanele care nu repsectă această obligație riscă pedeapsa cu închisoarea pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, o infracțiune contra sănătății publice.

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel