Dosar penal pentru al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca!

Spitalul de Urgență Floreasca
Procurorii au deschis dosar penal în cazul unui al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca, în luna martie a anului trecut, incident de care nu s-a știut!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat miercuri că a deschis un al doilea dosar penal în cazul unui alt pacient care a fost operat în luna martie 2019 la Spitalul Floreasca și care ar fi suferit arsuri în timpul intervenției chirurgicale.

„La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operații pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenției chirurgicale", se arată într-un comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 precizează că în acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei audiază, miercuri, ca martori, mai mulți asistenți medicali și medici rezidenți de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit în luna decembrie 2019 arsuri pe masa de operație.

În acest caz, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgență Floreasca "pentru neregulile găsite", dar și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis și demiterea chirurgului Mircea Beuran din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligațiilor din contractul de administrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel