Dormi puțin, mănânci mai mult? Efectele neștiute ale somnului

Friptură  FOTO: Pixabay
Noile cercetări susțin că aceia care dorm puțin au tendința să mănânce mai mult și nu alimente sănătoase.

Efecte, somn. O cercetare recentă susține că privarea totală de somn poate declanșa un sistem de recompense în creier, ca răspuns la stimuli alimentari. Oamenii de știință au aflat recent că există o relație între pierderea de somn și reacția creierului la alimente. La această concluzie au ajuns după ce au testat mai mulți voluntari. 9 zile au dormit aceștia mai puțin decât de obicei.
Analizând rezultatele au sesizat că obținerea unei cantități corecte de somn pare să reducă hipersensibilitatea la stimulii alimentari. Studiul a fost publicat în revista Sleep.

O altă cercetare a adăugat și stresul la neobținerea unei odihne suficiente. Potrivit medicinenet, cercetătorii au descoperit că atunci când oamenii veneau acasă după o zi grea la serviciu, aveau mai multe șanse să mănânce mai mult și nu mâncare sănătoasă. Iar în timp, asta ar duce la obiceiuri alimentare nesănătose și alte afecțiuni. Cercetătorii consideră că somn suficient, pentru majoritatea oamenilor, înseamnă înte 7 și 8 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel