Donare de plasmă, decizie de ULTIMĂ ORĂ! SÂMBĂTĂ toată lumea muncește!

Donator de plasmă  FOTO: Facebook Centrul de Transfuzii București
Ministerul Sănătății și Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau” București, au decis că sâmbătă, în mod excepțional, să fie program de lucru în toate centrele unde se epoate dona plasmă. 

Ministerul Sănătății a fost înștiințat de către INHT că, centrele de transfuzii din țară vor avea program și sâmbătă, 29 august 2020.

„Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă de sânge și face un apel la donare mai ales în această perioadă când cererea de sânge si produse de sânge a crescut. Ministerul Sănătății mulțumește donatorilor,  tuturor acelor oameni care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii sa supraviețuieasca prin gestul lor”, se arată într-un comunicat al instituției. 

Deocamdată doar în această sâmbătă se extinde donarea, dar se caută soluții pentru prelungirea permanentă a programului, au arătat responsabili din Minister, pentru DC Medical. 

Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau” București a anunțat publică că sâmbătă, 29 august 2020, Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară vor fi deschise donatorilor de sânge și plasmă convalescentă COVID-19, programul fiind 07.30 – 13.00. 

Întregul proces de donare se va realiza cu respectarea normelor de securitate sanitară, cadrele medicale din București, Alba Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița Năsăud, Botoșani, Timișoara, Brașov, Brăila, Buzău, Reșița, Călărași, Cluj, Constanța,    Sântu Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Galați, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Focșani vor realiza cu atenție selecția și monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel