Doctorița de la Spitalul Grigore Alexandrescu, amendată! Managerul dr Alexandru Ulici, explicații

Dr Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu. FOTO: Agerpres
EXCLUSIV
Direcția de Sănătate Publică a amendat medicul de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Iată ce spune managerul spitalului, dr Alexandru Ulici: 

Filmul care a provocat astăzi revoltă publică, cu un medic de la Spitalul de la Grigore Alexandrescu despre care se spune că ar fi operat fără să aibă costumul de protecție adecvat, este din toate punctele de vedere discutabil. 

„În primul rând, nu e un film, sunt două filmulete și este vorba de doi pacienți”, a explicat, EXCLUSIV pentru  DC Medical, managerul spitalului, dr Alexandru Ulici. 

Din informațiile pe care comisia de anchetă le-a adunat ar fi vorba de doi copii, care au fost consultați în post operator. Unul dintre ei a operat de polipi, iar acestuia medicul i-a schimbat două tampoane din nas, iar în al doilea film este vorba despre un copil căruia medicul, care este ORL-ist, i-a scos un dop de ceară din urechea dreaptă.

„Nu a fost nicio intervenție chirurgicală. Dar a fost amendată pentru că poartă ceasul. Numai că și asta e discutabil. Ceasul se scoate de la mână când te pregătești de intervenție chirurgicală și trebuie să te speli pe mâini pentru asta. Da, poate trebuia să poarte și bonetă, dar acestor copii nu le-a fost pusă viața în pericol în nicio secundă. În Spitalul Grigore Alexandrescu copiii sunt tratați în perfectă siguranță, în orice zi, în orice secundă!”, subliniază, răspicat, managerul. 

Cât privește bluza doctoriței, cea pe care se văd personaje din desene animate, managerul dr Alexandru Ulici spune că aceasta este absolut justificată dat fiind faptul că e vorba de pediatrie și că vorbim exclusiv de copii. 

„Gândiți-vă că în Spitalul Grigore Alexandrescu noi avem zilnic 600 de copii, peste 24.000 operăm pe an. Acești copii provin, majoritatea, din familii fără posibilități materiale. La țară, mama ca să-și sperie copilul îi spune „stai cuminte că te duc la doctor” și îl sperie. Dacă la un banal control te duci în fața unui copilaș mic care asta știe, camuflat tot, echipat cu mască, bonetă și halat alb, costum de protecție, s-a terminat. Copilul acela nu va fi cooperant. Vedem sute în fiecare zi. Și controlul nu se face din ochi, de la distanță. De asta avem pe secții cămăși speciale cu maimuțoi, avem maimuțoi pictați pe pereții spitalului, ca să nu transformăm experiența într-una mai traumatizantă decât e”, a explicat medicul, chirurg la rândul său. 

Chiar și în aceste condiții, medicul ORL-ist din filmulețe a fost amendat. „Amenda e între 1.000 și 2.000 de lei, iar doamna doctor nu o va contesta pentru că refuză să facă rău spitalului”, a mai spus managerul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel