Dizabilități intelectuale la copii și poluarea aerului, legate

Dizabilități intelectuale la copii, legate de poluarea aerului. Copiii britanici cu dizabilități intelectuale e mai probabil să locuiască în zone în care este prezentă poluarea aerului decât la cei fără astfel de probleme de dezvoltare, potrivit unui nou studiu.

Constatările unui nou studiu, publicat în Jurnalul de Cercetare pentru Dizabilități Intelectuale, se bazează pe date furnizate din „Millennium Cohort Study" din Marea Britanie, un eșantion reprezentativ la nivel național de mai mult de 18.000 de copii născuți între anii 2000 și 2002.

Depinde de locul în care locuiesc și viața pe care o duc

La o medie a vârstelor, copiii cu dizabilități intelectuale au avut o probabilitate cu 33% mai mare să locuiască în zone cu un nivel ridicat de particule de motorină, cu 30% să locuiască în zone cu niveluri ridicate de dioxid de azot, cu 30% în cele cu niveluri ridicate de monoxid de carbon și cu 17% - în zone cu niveluri ridicate de dioxid de sulf.

Autorii au observat că dizabilitatea intelectuală este mai frecventă în rândul copiilor care trăiesc în mai multe zone defavorizate din punct de vedere socio-economic, care au tendința de a avea un nivel mai ridicat de poluare a aerului.

Totuși, expunerea la poluarea aerului poate împiedica dezvoltarea cognitivă, crescând astfel riscul de dizabilitate intelectuală.

Știm că persoanele cu dizabilități intelectuale din Marea Britanie au o stare de sănătate mai precară și mor mai devreme decât ar trebui. Această cercetare adaugă o altă piesă la un puzzle care este înțelegerea cauzelor acestor afecțiuni și a ce trebuie făcut în acest sens", a spus autorul principal al studiului, Dr Eric Emerson, de la Universitatea din Sydney, în Australia, citat într-un material dat publicității de Wiley.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel