Diverticulita, prevenire. Ce puteți face

Dureri
Diverticulita, prevenire. Diverticulita, o boală a intestinului gros, poate fi ținută la distanță dacă vă modificați stilul de viață și adoptați o dietă bogată în fibre. 

Diverticulita, prevenire. Diverticulita, o boală a intestinului gros, apare pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. „Se formează adesea pungi mici în peretele intestinului gros, o afecțiune numită diverticuloză. Dacă alimente sau bacterii devin prinse în aceste pungi, ele se pot inflama sau infecta, ceea ce este cunoscut sub numele de diverticulită", explică semnificația afecțiunii medicii Hope Riccotti și Toni Golen, editori șefi la Harvard Women's Health Watch, pe health.harvard.edu.

Aceștia mai spun că persoanele cu diverticulită au simptome care includ crampe, dureri abdominale și, adesea, febră, dar și că se întâmplă ca această boală să mai fie confundată cu apendicita ori cu ulcerul.

Potrivit acestora, tratarea cu fluide și odihnă de către medic a acestei boli ajută în unele cazuri, iar infecția va dispărea. Însă, în alte situații, e nevoie de antibiotice sau chiar de intervenție chirurgicală.

Diverticulita, prevenire. Ce rol joacă stil de viață 

Cei doi doctori subliniază că modificarea stilului de viață poate ajuta la prevenirea reapariției diverticulitei. Iar prin schimbări, ei se referă la consumul unei cantități adecvate de apă sau lichide, o dietă bogată în fibre care cuprinde multe fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.

„Deși aceste modificări nu vor garanta că diverticulita nu va reapărea, acestea vă pot ajuta să reduceți riscul apariției", adaugă specialiștii citați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel