Disfuncții tiroidiene ușoare: efectul asupra femeilor și fertilității

Tiroida
Anomalii tiroidiene ușoare afectează până la una din cinci femei cu antecedente de avort spontan sau subfertilitate, susține un studiu.

Cercetătorii au descoperit că disfuncții tiroidiene ușoare afectează până la una din cinci femei care au un istoric de avort sau subfertilitate și vor să devină mame. Studiul lor, derulat în 49 de spitale din Marea Britanie, timp de peste 5 ani, a scos în evidență că una din cinci femei au disfuncții tiroidiene ușoare, în special cele cu un indice de masă corporală crescut și de etnie asiatică, dar boala tiroidiană excesivă a fost rară. Femeile care au suferit avorturi multiple nu mai aveau probabilitatea de a avea anomalii tiroidiene în comparație cu femeile care au conceput în mod natural cu un istoric de un avort spontan, conform unui comunicat al Societății Endocrine.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel