Directorul general al OMS cere, din nou, amânarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat marți, 8 septembrie, un nou apel pentru vaccinarea restului populației globului înainte de administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat marți, 8 septembrie, într-o conferinţă de presă, că ”obiectivele globale ale OMS rămân în continuare de a ajuta fiecare ţară să imunizeze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii, cel puţin 40% până la sfârşitul anului şi 70% din populaţia globală până la jumătatea anului viitor".

Oficialul a solicitat, din nou, ca oamenii deja imunizați cu ambele doze anti-COVID să nu primească cea de-a treia doză de vaccin pentru ca flacoanele să fie trimise către ţările sărace care au reuşit să imunizeze doar o mică parte a populaţiilor lor.

"În acest moment, nu vrem să vedem o utilizarea la scară largă a dozelor de rapel pentru persoanele sănătoase care sunt complet vaccinate. (...) Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile", a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că, în urma ultimei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii din G20 pe 5 şi 6 septembrie la Roma, a primit asigurări de la aceștia că ”vor face tot posibilul pentru a aduce vaccinurile necesare pentru a atinge obiectivul de 40% până la sfârşitul acestui an”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel