DIHYDROCODEINUM - prospect
29 Martie, 15:29

Foto: Pixabay
DIHYDROCODEINUM - prospect. Acţiune: Analgezic opioid, cu efect asemănător codeinei; agonist al receptorilor opioizi miu, kappa şi delta.

DIHYDROCODEINUM - prospect

Denumirea comerială: DHC CONTINUS;

Prezentare: Comprimate cu eliberare prelungită

Indicații: Tratamentul durerii acute sau cronice de intensitate medie sau puternică, asociate unor afecţiuni reumatice, ortopedice, neurologice, dermatologice, oncologice etc.

Contraindicații: Depresie respiratorie, afecţiuni obstructive ale căilor aeriene superioare. Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamină şi de aceea nu se va adm. în criza astmatiformă. De asemenea se va adm. cu precauţie la bolnavii de astm. Copii < 12 ani.

Atenție!: Dozele vor fi reduse la bătrâni, în hipotiroidism, afecţiuni hepatice cronice şiinsuficiență renală (IR). Trebuie evitat la pacienţii cu presiune intracraniană crescută şi la cei cu traumatisme craniene. Se va evita consumul de alcool. Precauţie la bolnavii ce sunt trataţi cu IMAO. Este recomandat ca adm. la mamele ce alăptează să se facă numai dacă este absolut necesar. Atenţie la persoanele care conduc autoturisme sau operează cu maşini şi utilaje.

Reacții adverse: Uneori pot apărea constipaţie, greaţă, vărsături, dureri de cap, vertij şi retenţie urinară

Ştiri Recomandate

Cum puteți scăpa de stresul organizării unei călătorii?
Menta, plantă-remediu natural pentru multe afecțiuni
DOXEPINUM - prospect
ETOMIDATUM – prospect
CIPROFLOXACINUM - prospect
Vitamina C: plante care pot înlocui pastilele
Cancerul de piele: 14 strategii să-l eviți
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri