O cercetare realizată pe două grupuri din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene, arată că acest tip de dietă reduce riscul unui atac vascular cerebral. Studiul, publicat în revista științifică Neurology, a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste. Circa 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, deci nu au mâncat nici măcar pește. Vârsta medie - 50 de ani. Niciun participant nu a suferit vreun AVC înainte de studiu.
În timpul cercetării, adică între 6 și 9 ani, acele persoane care erau vegetariene aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral, fapt confirmat și după ce autorii studiului au ajustat factorii de risc ca tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul, se arată pe Harvard Medical School.
Studiul, AICI.
O cățelușă a așteptat zile întregi în...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a...
Pentru o mai mare productivitate la...
Un medic rezident la chirurgie...
Un spray nazal ar putea să te...
Medicul Monica Pop a scris pe...
Febra după vaccinul anti-COVID trece...
Mâncarea italiană te-ar putea face să...