Deciziile nutriționale, în special...
Despre mâncarea sănătoasă se vorbește mereu, dar nu ar trebui să uităm de băuturi, atunci când vorbim despre alimentație sănătoasă. Este ușor de văzut că o prăjitură cu ciocolată nu ne va ajuta la dietă, dar un suc de mere ar putea părea sănătos. La fel și un smoothie.
Iată șapte băuturi pe care ar trebui să le eviți, dacă ești la dietă sau dacă nu vrei să iei în greutate.
Suc de mere
Sucul de mere, de fapt nu este sănătos sub nicio formă. S-ar putea să pară sănătos - deoarece conține mere - dar nu este. Nu este ceea ce v-ați aștepta. Procentul ridicat de zahăr concentrat și calorii din sucul de fructe poate duce la creșterea în greutate. Există, desigur, vitamine în suc de mere 100%, dar nu sunt suficiente pentru a contracara tot zahărul. Cantitatea de zahăr este chiar comparabilă cu cea a a unei cutii de suc acidulat.
Suc de portocale
Sucul de portocale, ca și sucul de mere, nu este foarte sănătos. Băutura are un conținut scăzut de suc de fructe, de obicei doar 5% până la 10%. În plus, există o mulțime de sirop de porumb bogat în fructoză (HFCS) în sucul de portocale. HFCS este derivat din amidonul de porumb și este mai ieftin decât zahărul, motiv pentru care multor producători de alimente le place să-l folosească. De asemenea, este mai dulce decât zahărul și este absorbit de organism mai repede. Ca urmare, nivelul zahărului din sânge poate scădea rapid, făcându-vă astfel să doriți și mai mult zahăr.
Smoothies
Un smoothie poate fi foarte sănătos, dar majoritatea smoothie-urilor preambalate care se găsesc la magazinul alimentar, nu sunt. Aceasta este o mare dezamăgire pentru mulți oameni. Băutura pare a fi foarte sănătoasă. Există fructe și legume în ea, nu? Corect, dar conține și mult zahăr. Un smoothie poate conține chiar atât de mult, uneori chiar mai mult, zahăr decât o cutie de suc acidulat. Presarea fructelor și a legumelor îndepărtează cea mai mare parte, dacă nu chiar toate fibrele. Ca urmare, mai ales zaharurile, rămân.
Sucuri
Aceasta nu ar trebui să fie o surpriză pe această listă. Sucurile conțin mult zahăr; toși știm asta. Știați însă că o doză medie de suc conține în jur de 12 lingurițe de zahăr și aproximativ 130 de calorii? Este de două ori mai mult zahăr decât într-un baton de ciocolată. Dacă beți zilnic sucuri, există șanse mari să aveți un pic de burtă. Dar acest lucru poate duce, de asemenea, la mai multă grăsime viscerală, cea mai periculoasă, deoarece vă înconjoară organele.
Băuturi alcoolice
Nu degeaba e numită „burta de bere”. Consumul unei beri în fiecare zi poate duce la creșterea în greutate. Dar aceasta nu este singura băutură alcoolică pe care ar trebui să o evitați, atunci când încercați să slăbiți. Prea mult vin și lichior poate duce, de asemenea, la kilograme în plus și grăsime pe burtă. Alcoolul împiedică, de asemenea, capacitatea corpului de a arde grăsimi. Băuturile pot, de asemenea, să scadă calitatea somnului și să deregleze hormonii care afectează foamea și senzația de sațietate.
Milkshake-uri
Vorbim mai ales despre tipul pe care îl primiți la restaurantele de tip fast-food. Pe lângă milkshake-urile „normale”, există și un lucru numit freakshakes, superlativul milkshake-urilor. Cu o bază de înghețată și decorată cu tot ceea ce este nesănătos. Din păcate, un milkshake obișnuit nu este mult mai sănătos. Luați, de exemplu, un milkshake mare de ciocolată McDonald’s. Veți lua peste 400 de calorii și 60 de grame de zahăr, făcându-l una dintre cele mai puțin utile băuturi pentru pierderea în greutate.
Cafele mixte
Cafeaua se găsește în toate formele și formele în zilele noastre. De exemplu, cu arome de caramel sau vanilie ... sau versiunea congelată, cafea cu gheață. Datorită tuturor aditivilor (dulci), băuturile nu mai seamănă cu cafeaua. Cele mai luxoase sortimente conțin uneori chiar 560 de calorii, 14 grame de grăsimi saturate și 80 de grame de zaharuri. Wow! Dacă beți unul dintre acestea (cu frișcă) în fiecare zi, puteți câștiga cu ușurință o jumătate de kilogram într-o săptămână. Dacă totuși vreți să beți cafea, cafeaua neagră este întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...