Dieta perfectă pentru cardiaci

Anumite alimente nu fac bine cardiacilor
Medicul cardiolog Alice Munteanu spune că dacă mâncăm prea mult ne poate durea în piept.

Doctorul cardiologul Alice Munteanu subliniază importanța alimentației în bolile cardiovasculare

”Trebuie să scădem consumul de sare. În medie, în România se consumă 10-12 grame de sare, iar indicaţia este de maxim 4 grame pe zi. Apoi, eventual dacă sunt complicaţii ale infarctelor, sau sunt insuficienţe cardiace chiar regimul de sare este aproape desodat. Apoi, să încurajăm consumul de fructe, legume şi grăsimi nesaturate în detrimentul celor foarte bune, vorbim de grăsimi saturate. Deci, să scădem consumul de carne, mai ales roşie şi să creştem consumul de peşte şi carne albă”, afirmă cardiologul.

De ce dieta mediteraneană este perfectă pentru cardiaci se explică pe  Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel