Dieta pe care o ține Mihaela Bilic: „toată viața m-am luptat cu mâncarea”

Mihaela Bilic, nutriționist
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, este un promotor al stilului de viață sănătos și vine mereu cu sfaturi pentru o siluetă impecabilă. La 49 de ani, medicul nutriționist are o siluetă impecabilă, semn că pune în practică sfaturile pe care le oferă. Iată care este secretul ei. 

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit că s-a luptat toată viața cu mâncarea și că nu a găsit încă soluția pentru a mânca orice fără să se îngrașe. Medicul are o singură masă pe zi și spune că nu recomandă gustările în cazul persoanelor care vor să slăbească. 

„Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus. Eu mănânc o singură masă pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot mânca și 2-3 mese. Dacă vrem să slăbim, gustările nu sunt justificate, cele 3 mese cu două gustări sunt pentru copiii în creștere”, a dezvăluit Mihaela Bilic într-un interviu la Aleph News. 

Medicul atrage atenția că și cantitatea alimentelor consumate este extrem de importantă. Nutriționistul a explicat cum ar trebui să arate farfuria ideală. 

„Farfuria nu trebuie să aibă mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Farfuria ideală trebuie să arate așa: Jumătate - legume, un sfert - proteine (carne, pește, ou) și un sfert carbohidrați (cartofi, făinoase). Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. În momentul în care vorbim despre slăbit, din această farfurie dispar carbohidrații”, explică medicul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel