Dieta occidentală distruge fertilitatea masculină

Alimentele prăjite în ulei
Dieta occidentală scade numărul de spermatozoizi și testosteronul masculin, arată studiul unor cercetători de la Harvard.

Dieta occidentală are efecte nedorite asupra fertilității masculine și a nivelului de testosteron, susțin cercetători de la Școala T. H. Chan de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard. Cercetarea, cea mai mare de acest gen care analizează dieta și relația cu fertilitatea masculină, a demonstrat că bărbații care au mâncat pizza, gustări, dulciuri și alimente procesate au avut cu aproximativ 68 de milioane mai puțini spermatozoizi la ejaculare decât cei care au consumat o dietă mai sănătoasă și echilibrată, potrivit CNN.

”Fertilitatea nu este doar importantă pentru a face bebeluși”, ci și pentru starea generală de sănătate și speranța de viață, adaugă cercetătorii, conform sursei citate. 2.935 de bărbați danezi cu o greutate normală - cu o vârstă medie de 19 ani – au luat parte la studiu. Au fost supuși unui examen fizic, s-au luat probe de sânge și spermă, iar bărbații au completat un chestionar care au fost întrebați cât de des au mâncat anumite produse alimentare în primele trei luni.

Studiul a analizat patru modele alimentare - modelul sănătos (pește, pui, legume, fructe și apă), modelul danez (cu un aport mai mare de carne rece, procesată, pâine cu cereale integrale, maioneză, pește rece, condimente și lactate), modelul vegetarian (multe legume, lapte de soia și ouă, fără carne), modelul occidental „nesănătos” (cu mai multe pizza, gustări, cartofi prăjiți, dulciuri, băuturi îndulcite cu zahăr, carne procesată și roșie, gustări și boabe puternic procesate).

Rezultatele au arătat că bărbații din ultimele două modele amintite au avut mai puțin spermatozoizi decât cei bărbații care au urmat o dietă sănătoasă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel