Dieta, legată de riscul mai mic de accident vascular: ce ar trebui să consumi

Dieta
Cercetătorii au stabilit o legătură între riscul de accident vascular și dieta consumată. Astfel, ei au stabilit care este cea mai sănătoasă dietă, care reduce acest risc.

Dietele pe bază de plante nu numai că reduc riscul bolilor de inimă dar pot, de asemenea, să reducă riscul de accidente vasculare cerebrale. Însă depinde foarte mult de calitatea dietei.

Un studiu de la Harvard publicat online de revista Neurology, a evaluat datele de sănătate auto-raportate ale a aproximativ 210.000 de bărbați și femei sănătoși, care au răspuns periodic la chestionarele de dietă pe parcursul a 25 de ani.

În comparație cu persoanele care au consumat alimente nesănătoase pe bază de plante (cum ar fi pâine albă, pizza, cartofi și alimente cu adaos de zahăr), persoanele care au consumat alimente sănătoase pe bază de plante (legume cu frunze, cereale integrale și fasole) au avut până la 10 % o reducere a riscului de accident vascular cerebral, în special a accidentelor vasculare cerebrale ischemice, care, la fel ca atacurile de cord, sunt cauzate de un blocaj al fluxului sanguin.

O dietă sănătoasă pe bază de plante este doar o parte a abordării de prevenire a unui accident vascular cerebral. Această abordare ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de  exerciții fizice pentru a face inima să pompeze și pentru a ajuta plămânilor; somn adecvat; reducerea stresului; tensiunea arterială sub control, glicemia și greutatea menținute sub control; consum limitat de alcool; să nu fumeze, potrivit health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel