Dieta în boala Crohn, explicată de un medic

Dieta      Foto: Pixabay
Medicul Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său ce dietă ar trebui să urmeze persoanele care suferă de boala Crohn.

Medicul Vasi Rădulescu a oferit o serie de informații pe blogul personal, cu privire la dieta pe care ar trebui s o urmee perosanele care suferăde boala Crohn. 

Potrivit lui, o serie de alimente ar trebui evitate. Iată cumexplică el:

„Un plan de dietă care funcționează pentru o persoană cu boala Crohn poate să nu funcționeze pentru o altcineva. Acest lucru se datorează faptului că boala poate implica diferite zone ale tractului gastrointestinal la diferite persoane. Este important să aflați ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Acest lucru se poate face urmărind simptomele pe măsură ce adăugați sau eliminați anumite alimente din dietă. Modul de viață și modificările dietei vă pot ajuta să reduceți reapariția simptomelor și să reduceți severitatea acestora.

Reglați aportul de fibre

Unii oameni au nevoie de o dietă bogată în fibre, bogată în proteine. Pentru alții, prezența unor resturi alimentare suplimentare din alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, poate agrava tractul GI (gastro-intestinal, n.r.). Dacă acesta este cazul, poate fi necesar să treceți la o dietă cu conținut scăzut de reziduuri. Cercetările pentru această dietă specială sunt multiple, așa că vorbiți cu medicul dumneavoastră despre nevoile dvs. personale.

Limitați aportul de grăsimi

Boala Crohn poate interfera cu capacitatea organismului de a descompune și a absorbi grăsimile. Acest exces de grăsime va trece de la intestinul subțire la colon, ceea ce poate provoca diaree. Cu toate acestea, un studiu din 2017 pe șoareci a sugerat că o dietă mai bogată în grăsimi vegetale avea potențialul de a schimba microbiomul intestinal în moduri pozitive pentru boala Crohn. Sunt necesare mai multe cercetări, iar medicul dumneavoastră sau un nutriționist vă pot ajuta să vă ghidați în aportul de grăsimi.

Anterior, este posibil să nu fi avut intoleranță la lactoză, dar corpul dumneavoastră poate dezvolta dificultăți la digerarea unor produse lactate atunci când aveți boala Crohn. Consumul de lactate poate duce la indigestie, crampe abdominale și diaree pentru unii oameni.

Beți suficientă apă

Boala Crohn poate afecta capacitatea organismului de a absorbi apa din tractul digestiv. Acest lucru poate duce la deshidratare. Riscul de deshidratare este deosebit de mare dacă aveți diaree sau sângerări.

Luați în considerare sursele alternative de vitamine și minerale

Boala Crohn poate afecta capacitatea intestinelor de a absorbi în mod corespunzător alți nutrienți din alimente. Consumul de alimente bogate în nutrienți poate să nu fie suficient. Discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea de multivitamine pentru a afla dacă acest lucru este potrivit pentru dumneavoastră.

Colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Acestea vă pot îndruma către un nutriționist. Împreună, vă puteți identifica planul alimentar și puteți crea ghiduri pentru o dietă echilibrată.”, spune medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel