Dieta în Postul Crăciunului: cum te ajută să slăbești până la 5 kilograme

FOTO Instagram Cori Grămescu
Postul Crăciunului, care durează 40 de zile, vine cu o serie de restricții culinare. Acest lucru însă aduce beneficii sănătății, dar și posibilitatea pierderii în greutate. E important, însă, ce dietă adoptăm, pentur a scăpa de kilogramele în plus. 

Postul Crăciunului, are o importantă smenificație religioasă, dar asta nu e tot. renunțarea la alimentele de natură animală pentur o perioadă limitată de timp poate aduce numeroase benficii organismului, printre care o detoxifiere, sau pierderea în greutate.

Dar pentru asta, dieta din Postul Crăciunului trebuie să fie una echilibrată și variată, pentru a-i aduce organismului aportul de vitamine și minerale necesar. Nu trebuie să ne înfometăm, dar mâncând o dietă sănătoasă putem pierde chiar până la cinci kilograme în această periaodă.

O altă atenționare, pentru a ține corect postul și evitând riscul îmbolnăvirii este aceea ca, după această perioadă de ”înfrânare”, să nu dăm buzna în oala cu sarmale sau alte bunătăți pregătite pe 25 decembrie, de Crăciun. Nu doar că vom sabota toată dieta din Postul Crăciunului, ci ne vom sabota propria sănătate.

Așadar, iată ce reprezintă dieta din Postul Crăciunului.

Dieta din Postul Crăciunului înseamnă: un regim alimentar echilibrat care să conțină atât proteine, lipide, cât și carbohidrați, variind proporțiile în funcție de particularitățile fiecărei persoane în parte: copil, vârstnic, gravidă, activitate fizică sau intelectuală intensă etc.

Înlocuiți carnea cu ciuperci

Este o recomandare special făcută pentru cei ”carnivori”, care simt că nu pot funcționa dacă nu consumă zilnic produse din carne. Pentru a evita senzația de leșin și amețeli, includeți în regimul alimentar proteine de natură vegetală, precum ciupercile, dublat de un apor mare de lichide, respectiv 2 litri de apă pe zi. Pe lângă ciuperci, alte alimente bogate în proteine de origine vegetală sunt: mazărea, lintea, tofu, humus de năut, orez brun, nuci, semințe de chia, semințe de cânepă, notează Antena 1.

Regimul adoptat în postul Crăciunului trebuie să fie variat, așadar nu vă limitați la un singur aliment. De asemeena, introduceți mierea, cerealele, fructele și spanacul

În postul de 40 de zile al Crăciunului vă puteți simți obosiți, din cauza renunțării la alimentele „de dulce”, de aceea energia necesară organismului o putem procura din următoarele surse: miere, fructe, spanac, cereale integrale.

Această recomandare se face în special pentru cei care depun efort fizic și intelectual sporit. Evitați zahărul, făina albă și alte produse care cresc imediat glicemia, dar care sunt contraindicate.

Odată adoptat un regim mai ”auster”, încercați ca pe 25 Decembrie să nu vă înfruptați din toate preparatele mesei de Crăciun. Organismul o va resimți ca pe o lovitură cruntă asupra lui, care se poate lăsa cu toxiinfecții alimentare și spitalizare.

În altă ordine de idei, dieta din postul Crăciunului înseamnă cumpătare în tot și în toate. Nu uitați însă, de latura spirituală a postului, care vă ajută în această perioadă și nu numai: rugăciunea și gândirea pozitivă vă vor transforma atât fizicul, cât și mentalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel