Dietă de toamnă. Alimentele care țin departe depresia

EXCLUSIV
Nutriționistul Cori Grămescu a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News și despre acele alimente care ne dau o stare de bine și țin la distanță melancolia care, de regulă, apare toamna.

În dieta de toamnă ar fi bine să ținem cont, spune nutriționistul Cori Grămescu, de consumul unor alimente bogate în Omega 3, în vitamina D. ”Vorbim de un aport nutrițional corect pentru că cei mai mulți oameni mănâncă profund dezechilibrat din punct de vedere nutritiv și atunci nici psihicul nostru nu are cum să funcționeze grozav de bine”, consideră Cori Grămescu.

O alimentație naturală, bogată în Omega 3, în pește de captură, avocado, nuci crude - ”acestea sunt sursele de care ar trebui să nu ne ferim dacă avem predispoziție către astfel de stări mai proaste”, afirmă Cori Grămescu - ajută foarte mult în terapiile de suport pentru depresie, pentru afecțiuni psihice, pe lângă discuțiile cu echipa medicală. Apoi, continuă specialistul, ”ajută foarte mult mișcarea blândă în aer curat, toată zona aceasta de drumeții, de plimbare în natură; pur și simplu, să stai în aer curat, în lumină naturală, ne ajută extraordinar de mult să recuperăm efectele schimbării de temperatură și de sezon în primul rând”.

Știind ce înseamnă depresie, nutriționistul Cori Grămescu recomandă oamenilor să nu ezite să ceară ajutor:

”Sfatul meu ca om care a trecut prin depresie în viață este să nu amânăm momentul în care cerem ajutor. Deci, cu cât înțelegem că este o problemă care poate fi tratată, cu atât avem șanse să ne recuperăm și să depășim momentele grele și să învățăm să gestionăm stările prin care noi trecem”.

Cori Grămescu ne sfătuiește să evităm dulciurile gen bomboane, prăjiturele, toată gama de produse de patiserie, snack-urile - chipsurile, ronțăielile, acelea din făină albă, sărate - , sărățele, pufuleți. Acesta, adaugă nutriționistul citat, nu au valoare nutrițională și nici nu ne ajută să ne simțim mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel