Dietă de gravidă: Ce este indicat să mănânce o femeie însărcinată

Nu există pofte speciale în sarcină, iar gravidele nu trebuie să se îngrașă foarte mult. Altfel, cresc riscurile pentru afecțiuni grave
EXCLUSIV
O femeie care este recomandat a avea grijă de mai multe aspecte legate de felul în care-și petrecere cele 9 luni de sarcină, inclusiv dieta. Iată ce spune un nutriționist cunoscut că trebuie să știe o gravidă: 

O femeie însărcinată este, fără doar și poate, o femeie care este recomandat a avea grijă de multe aspecte în felul în care-și petrecere cele 9 luni de sarcină. Atenție la cât doarme, atenție la ce substanțe se expune, atenție la nivelul de stres, și, mai ales, atenție la ceea ce alege să mănânce.

„O femeie însărcinată nu este o femeie bolnavă, însă este o femeie care are nevoie să fie atentă la anumite lucruri care țin de stilul său de viață. Îmi place să le spun doamnelor care se înscriu în programele mele nutriționale că gravidanța nu înseamnă să mănânci pentru doi, înseamnă să mănânci ca un rege. Alimente de cea mai bună calitate, alimente proaspete, alimente simple, pline de vitamine, minerale”, explică specialistul în nutriție, Wasim Nazer.

„În plus, îmi mai place să accentuez și să le fac pe doamne să conștientizeze că ele sunt responsabile direct de combustibilul pe care îl dau celui mic care se dezvoltă în pântecul lor!”, conchide specialistul în nutriție.

Ce este indicat să mănânce o femeie însărcinată

Lista cu alimente optime a fi consumate de o femeie însărcinată este important să fie compusă dintr-o serie de produse despre care știm deja că sunt pline de vitamine și minerale.

„Ca si sursă de calciu recomand a fi consumat, de exemplu, iaurtul grecesc, oferă mari cantități importante de fosfor, diverse vitamine din complexul B, magneziu și zinc. Proteine, fier, acid folic obținem foarte ușor din leguminoase - linte mazăre, fasole boabe, năutul, boabele de soia și arahidele. Atunci când vine vorba despre un plus de Omega 3, consumă somon, iar cerealele integrale sunt imperios necesare a fi consumate în trimestrele al doilea și al treilea de sarcina, pentru conținutul bogat în fibre, compuși vegetali, vitaminele B și magneziu” arată nutriționistul Wasim Nazer.

Ce nu trebuie să mănânce o femeie însărcinată

Sigur, există alimente obligatoriu a fi evitate pentru că sunt cu adevărat nocive pentru făt. „Femeilor însărcinate le este recomandat să evite alimentele tip fast-food, brânza și laptele nepasteurizate, fructele și legumele nespălate, carnea crudă și conservele”, conchide Wasim Nazer, specialist în nutriție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel