Dieta cu ouă fierte: motivul pentru care nutriționiștii nu o recomandă

Dieta cu ouă fierte, deși pare a avea unele părți bune, nu este chiar recomandată de specialiștii în nutriție. Iată și motivul:

Un ou fiert tare poate fi o sursă bună de proteine ​​care reduce foamea, dar noua „dietă cu ouă fierte” duce lucrurile puțin prea departe. Asta cred doi dieteticieni, în legătură cu noua tendință de slăbire care câștigă amploare pe rețelele de socializare. Ce este mai exact dieta cu ouă fierte? Iată o perspectivă importantă pe care ar trebui să le cunoașteți.

Women's Health a raportat despre dieta cu ouă fierte, care se pare că stârnește mult interes online. Această dietă nu este tocmai așa cum sună (din fericire). Deși este compusă din ouă fierte, asta nu este tot ce este în meniu. Potrivit WH, dieta cu ouă fierte include, de asemenea, o listă de proteine ​​slabe (pește, carne de porc, carne de pasăre fără piele), legume fără amidon (gândiți-vă la verdeață cu frunze, broccoli, ardei gras, sparanghel și morcovi), câteva tipuri fructe (fructe de pădure, lămâi, grapefruit și pepene verde) și grăsimi minime (unt, maioneză și ulei de cocos). Se concentrează pe ouă fierte până la trei mese în fiecare zi.

Componenta de ou fiert a dietei apare, în general, deoarece dieta cere ca o persoană să mănânce două ouă și fructe la micul dejun, apoi legume cu ouă sau o altă proteină slabă atât la prânz, cât și la cină, potrivit dieteticianului și nutriționistului Erin Palinski-Wade.

Dieta, are un conținut scăzut de carbohidrați și de calorii.

Ori de câte ori scazi toți carbohidrații din dietă, te va ajuta să slăbești, dar nu într-un mod sănătos. Palinski-Wade spune că problema cu dieta cu ouă fierte este că nu oferă corpului toată hrana de care avem nevoie.

Până în acest punct, WH o citează și pe Keri Gans, un alt dietetician și nutriționist înregistrat, enumerând alimentele care sunt interzise în dieta cu ou fiert: „[…Dieta sugerează evitarea tuturor alimentelor procesate și chiar și a altor legume precum cartofii, porumbul, mazărea și leguminoase. De asemenea, se cere evitarea unor fructe: banane, ananas, mango, fructe uscate și băuturi îndulcite."

Un exemplu care arată de ce acest lucru nu este ideal pentru sănătate vine dintr-un studiu nou-nouț care subliniază de ce consumul de cereale integrale este atât de important pentru sănătatea cardiovasculară și cum cerealele integrale te pot ajuta chiar să slăbești.

Dieta cu ouă fierte s-ar putea strica foarte repede.

Câteva ouă fierte tari sunt o gustare bună din când în când, dar câteva pe zi? Nu ar fi sustenabil ca majoritatea oamenilor să aibă o dietă cu succes, sugerează Palinski-Wade.

De asemenea, este important să ne amintim că, deși ouăle au unele beneficii super pentru sănătate, ele sunt, de asemenea, o sursă de colesterol și grăsimi saturate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel