Dieta cu ouă fierte: Efectele adverse despre care nimeni nu vorbește

Beneficiile consumului de ouă
Un ou fiert poate fi o sursă excelentă de proteine și poate ține foamea la distanță pentru câteva ore. Pe de altă parte, „dieta cu ouă fierte” ar putea avea efecte neplăcute în organism, avertizează experții. 

Pe rețelele de socializare a ajuns celebră o metodă inedită de slăbit: Dieta cu ouă fierte. Care, pe lângă faptul că promite pierderea unui număr considerabil de kilograme, pretinde că ar aduce beneficii multiple asupra sănătății. 

Experții avertizează că această metodă de slăbit poate avea efecte nefaste în organism. 

Potrivit Women's Health, această dietă nu este chiar ceea ce pare. Deși este compusă din ouă fierte, mai sunt și alte alimente care fac parte din acest regim. Potrivit Women's Health, dieta cu ouă fierte include, de asemenea, o listă de proteine slabe (pește, carne de porc, carne de pasăre fără piele), legume fără amidon (verdețuri cu frunze, broccoli, ardei, sparanghel și morcovi), fructe (fructe de pădure, lămâi, grapefruit și pepene verde) și grăsimi  (unt, maioneză și ulei de cocos).

Dieta presupune consumul de ouă fierte la micul dejun, alături de fructe. Prânzul și cina sunt alcătuite din ouă fierte sau proteină slabă cu legume, potrivit dieteticianului și nutriționistului autorizat Erin Palinski-Wade.

Ori de câte ori vei sustrage toți carbohidrații din dietă, vei slăbi - dar nu într-un mod sănătos. 

Palinski-Wade spune că problema cu dieta cu ouă fierte este că nu oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie.

În acest sens, Women's Health o citează și pe Keri Gans, un alt dietetician și nutriționist înregistrat, care enumeră alimentele care sunt interzise în dieta cu ouă fierte: "[...Dieta sugerează evitarea tuturor alimentelor procesate și chiar și a altor legume precum cartofii, porumbul, mazărea și leguminoasele. De asemenea, ți se cere să eviți unele fructe: banane, ananas, mango, fructe uscate și băuturi îndulcite".

Doar un exemplu de ce acest lucru nu este ideal pentru sănătatea ta vine de la un studiu care subliniază de ce consumul de cereale integrale este atât de important pentru sănătatea cardiovasculară și cum cerealele integrale te pot ajuta chiar să slăbești. De asemenea, este important să amintim că, deși ouăle au unele super beneficii pentru sănătate, sunt și o sursă de colesterol și grăsimi saturate. 

Câte ouă poți consuma

 

Medicul Anthony Komaroff, editorul șef al publicației Harvard Health Letter, afirmă că „ mai multe studii demonstrează că un ou pe zi este sigur pentru majoritatea oamenilor". 

„Sunt acele cercetări care nu găsesc rate mai mari de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau alte boli cardiovasculare la persoanele care mănâncă până la un ou pe zi", afirmă Komaroff, citat de health.harvard.edu.

Pe de altă parte, expertul avertizează că diabeticii ar trebui să reducă consumul de ouă la maxim trei pe săptămână.

Cât colesterol conțin ouăle și ce efecte adverse au pentru sănătate, află pe SPECTACOLA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel