Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile

Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și un meniu pentru 7 zile. Foto: Freepick @stockking
Dieta cu ouă te ajută să slăbești rapid și eficient. Deși este o dietă restrictivă, îți poate aduce rezultate bune.

Aproape fiecare persoană, cel puțin o dată în viață, a recurs la o anumită dietă pentru a  pierde în greutate. Există diete eficiente, în urma cărora poți slăbi rapid, există și altele inutile.

Dar prin ce este unică dieta cu ouă?  

Dacă ești în căutarea unui sistem de nutriție eficient pentru pierderea în greutate, atunci ar trebui să acorzi o atenție deosebită dietei cu ouă. Are un conținut scăzut de calorii, carbohidrați și proteine ​​​​și promite să te ajute să pierzi în greutate fără a pierde masa musculară. Află din acest articol cât de utilă este dieta cu ouă, care sunt principiile ei și dacă există contraindicații.

Covrigii, bombe pentru sănătate. Oana Ciuhureanu: O combinație letală. Sunt toxici

Beneficiile consumului de ouă

Acest sistem alimentar se bazează pe consumul de ouă fierte. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, acest produs este cunoscut pentru capacitatea sa de a oferi o pierdere în greutate rapidă și eficientă.

Ouăle au o valoare nutritivă și vitaminică ridicată. Ouăle conțin aproape toți nutrienții de care organismul are nevoie. Vorbim despre 13 vitamine, printre care cea mai mare cantitate de vitamina D și grupa B, precum și numeroși antioxidanți.

Conțin minerale. Fier, zinc, magneziu, calciu, sodiu, seleniu, potasiu și fosfor sunt doar câteva dintre mineralele găsite în ouă. O compoziție atât de bogată face din produs un aliment ideal care oferă energie și care are capacitatea de a reduce riscul apariției multor boli grave și ajută la menținerea bunăstării fizice și psihice.

Masajul are multiple beneficii pentru sănătate: șase motive să mergi la un maseur

Sunt bogate în proteine. Ouăle sunt o proteină naturală care este ușor absorbită de organism. În plus, consumul acestui produs stimulează producția de neurotransmițători, enzime, anticorpi și hormoni, ceea ce contribuie la regenerarea celulară, precum și la menținerea și dezvoltarea masei musculare.

Ouăle conțin grăsimi sănătoase. Deoarece ouăle conțin grăsimi nesaturate, acest lucru crește nivelul de colesterol „bun” sau HDL.

Nu conțin conservanți și aditivi. Ouăle nu conțin conservanți și aditivi care pot dăuna sănătății umane. În plus, sunt accesibile, ieftine, sănătoase și versatile.

Beneficiile dietei cu ouă

Ajută la pierderea în greutate. Un ou este un produs cu conținut scăzut de calorii, deoarece conține doar 75 de calorii per unitate de produs. în plus, deoarece conține foarte multe proteine, are un efect de sațietate, care ajută la reducerea poftei de mâncare, oferind organismului o mulțime de nutrienți și un număr redus de calorii.

Susține sănătatea creierului. Nutrienții din ouă susțin funcționarea sănătoasă a creierului, cresc memoria și concentrarea. La rândul ei, luteina îmbunătățește vederea și funcția cognitivă la adulți.

Reduce riscul anumitor boli. Consumul de ouă, bogate în antioxidanți, ajută la prevenirea bolilor oculare precum cataracta, scade colesterolul și protejează vasele de sânge și inima de atac de cord și accident vascular cerebral.

Cum se poate reduce consumul de sare. Ce soluție au găsit americanii. Bilic: Sarea ne învață și porția corectă

Dieta cu ouă este cea mai benefică pentru persoanele care sunt foarte supraponderale. Motivul este simplu: acest sistem alimentar pune corpul în cetoză, o stare în care organismul transformă depozitele de grăsime în cetone, care sunt responsabile pentru hrănirea mușchilor și a creierului.

Acest lucru  permite să arzi grăsimea relativ rapid, astfel încât scăderea în greutate se realizează într-un timp scurt, în comparație cu alte sisteme de nutriție populare, deoarece forțează organismul să lupte împotriva grăsimilor fără a afecta mușchii.

Cu alte cuvinte, organismul arde grăsimile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În același timp, o astfel de dietă este ideală, deoarece vei pierde rapid în greutate fără a avea o senzație puternică de foame.

Deși dieta se bazează pe consumul a două ouă pe zi, de preferință la micul dejun, restul meselor trebuie să fie compuse din legume și proteine ​​slabe. Poți mânca proteine: ou, pui, curcan sau pește, lactate și produse din lapte acru. De asemenea, poți consuma fructe și legume:  sparanghel, ciuperci, broccoli, dovlecei, spanac, grapefruit.

Transformă bătrânețea în bucurie: 10 reguli care declară război geneticii

Nu uita că scopul principal al dietei este reducerea aportului de zahăr și sare, așa că alimentele procesate și zahărul rafinat sunt strict interzise, ​​precum și carbohidrații.

Exemplu de meniu pentru o săptămână

Ziua 1

Mic dejun: 2 ouă fierte tari + suc natural de portocale.

Prânz: 170 grame carne de vită la cuptor + 1 grapefruit.

Cina: 1 ou fiert tare + 140 de grame de pui la grătar + 1 portocală.

Ziua 2

Mic dejun: 2 ouă fierte + 2 portocale + un pahar de lapte.

Prânz: 140 de grame de pește prăjit sau copt.

Cina: 3 ouă fierte tari.

Ziua 3

Mic dejun: omletă cu 3 ouă cu ceapă și pătrunjel + suc natural de lămâie.

Prânz: 140 de grame de pui la cuptor fără piele + salată de legume.

Cina: 1 ou fiert tare + 1 portocală.

Ziua 4

Mic dejun: 2 ouă fierte + o cană de ceai verde.

Prânz: 170 carne de vită la grătar + roșii proaspete + legume la grătar.

Cina: legume verzi aburite cu ceapă și usturoi.

Vitamina E, responsabilă de frumusețe și tinerețe. Cum să recunoști semnele unui deficit al acestea în organism

Ziua 5

Mic dejun: 2 ouă fierte + 1 portocală.

Prânz: pâine prăjită din grâu integral + roșii tocate + brânză albă cu conținut scăzut de grăsimi.

Cina: 140 de grame de carne de curcan prăjită cu ceapă și usturoi + legume înăbușite.

Ziua 6

Mic dejun: 2 ouă fierte tari + pâine integrală prăjită + o cană de ceai verde.

Prânz: merluciu la grătar + salată.

Cina: 140 grame curcan la grătar + omletă cu spanac.

Ziua 7

Mic dejun: 2 ouă fierte + iaurt cu musli.

Prânz: piept de pui cu broccoli. Cina: ton la grătar + ou fiert tare + portocală.

Contraindicațiile dietei cu ouă

Dieta cu ouă este unul dintre sistemele de nutriție destul de extreme și stricte, deci nu este potrivită pentru toată lumea. Unele persoane pot prezenta efecte secundare precum: malnutriție, epuizare, constipație, flatulență, respirație urât mirositoare.

În plus, dieta cu ouă presupune consumul a doar 1000 de calorii pe zi, ceea ce este puțin mai mic decât cantitatea recomandată (de la 1200 la 1500 de calorii pe zi). Prin urmare, este necesar să respecți această dietă cel mult două săptămâni.

Alimentația echilibrată și mișcarea, importante pentru sănătatea familiei. Hâncu: Ne menține și performanța cognitivă

Nu se recomandă această dietă persoanelor care au alergie la ouă; suferă de intoleranță la citrice; au hipercolesterolemie; antecedente de boli ale sistemului genito-urinar și disfuncție hepatică.

Nu uita că această dietă schimbă drastic modul în care organismul produce energie și este important să combini ouăle cu alte alimente sănătoase pentru a pierde în greutate fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel