O boală tăcută și devastatoare,...
DIETA care te scapă de stres: Studiul, care a fost publicat în Clinical Nutrition (link direct studiu), a examinat legătura dintre aportul de fructe și legume și nivelurile de stres ale mai mult de 8.600 de australieni cu vârste cuprinse între 25 și 91 de ani care participă la Studiul australian privind diabetul, obezitatea și stilul de viață (AusDiab) de la Baker Heart and Diabetes Institute.
Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat cel puțin 470 de grame de fructe și legume zilnic au avut niveluri de stres cu 10% mai mici decât cele care au consumat mai puțin de 230 de grame. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul a cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi.
Cercetătorul principal, doctorandul Simone Radavelli-Bagatini de la Institutul ECU pentru Cercetare Nutrițională, a declarat că studiul consolidează legătura dintre dietele bogate în fructe și legume și bunăstarea mentală.
„Am constatat că persoanele care au aporturi mai mari de fructe și legume sunt mai puțin stresate decât cele cu aporturi mai mici, ceea ce sugerează că dieta joacă un rol cheie în bunăstarea mentală”, a spus Radavelli-Bagatini.
Potrivit cercetătoarei, un anumit grad de stres este considerat normal, dar expunerea pe termen lung poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale.
„Stresul pe termen lung și necontrolat poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet, depresie și anxietate, așa că trebuie să găsim modalități de prevenire și, eventual, de ameliorare a problemelor de sănătate mintală în viitor”, a spus Radavelli-Bagatini.
„Studiile anterioare au arătat legătura dintre consumul de fructe și legume și stresul la adulții mai tineri, dar este pentru prima dată când observăm rezultate similare la adulții de toate vârstele”, a spus arătat aceasata.
„Rezultatele studiului subliniază că este important ca oamenii să aibă o dietă bogată în fructe și legume pentru a reduce la minimum stresul. (...) Legumele și fructele conțin substanțe nutritive importante precum vitamine, minerale, flavonoide și carotenoide care pot reduce inflamația și stresul oxidativ și, prin urmare, pot îmbunătăți bunăstarea mentală. (...) Inflamația și stresul oxidativ din organism sunt factori recunoscuți care pot duce la creșterea stresului, anxietății și stării de spirit mai scăzute”, a conchis cercetătoarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...