Dieta care îți scurtează viața. CE să NU mănânci zilnic

Alimentele ultra-procesate îți pun nu doar silueta în pericol, ci și viața. Ricul de deces a crescut dramatic la persoanele care au consumat mai multe mese din aceste alimente, zilnic, arată un studiu

Deși nu există un singur ingredient sau un aliment ultra-procesat care s-a dovedit că ar cauza în mod direct cancerul, o dietă bogată în alimente procesate a fost legată de un risc crescut de deces, potrivit unui studiu din mai 2019, publicat în BMJ, care a analizat dietele de la aproape 20.000 de bărbați și femei, pe parcursul a peste 5 ani.

În acest studiu, principala cauză a decesului a fost cancerul, iar riscul de deces din toate cauzele a fost cu 62% mai mare la persoanele care au consumat cea mai mare cantitate (mai mult de patru porții pe zi) de alimente ultraprocesate, zilnic.

Mai mult, riscul de deces din toate cauzele a crescut cu 18% cu doar o porție suplimentară de alimente procesate pe zi.

Alimente ultra-procesate: pâine si chifle ambalate, chipsuri, prăjituri ambalate, sucurile îndulcite, mezeluri, supele instant, biscuiți și sosuri.

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel