Palpitațiile inimii, adesea...
Cu toate că cele mai multe cazuri sunt ușoare și nu pun probleme deosebite, există forme care tind să devină cronice sau au un tablou clinic deosebit de sever, cu potențial amenințător de viață.
Diareea poate fi tratată prin alimente. Când aveți diaree, o dietă blândă poate ajuta la prevenirea tulburărilor stomacale și a iritațiilor. Puteți urma dieta BRAT, care înseamnă "banane, orez, mere, pâine prăjită". Această dietă ajută, de asemenea, atunci când aveți scaunul ferm.
Indiferent dacă diareea este cauzată de alergii, intoxicații alimentare, o afecțiune cronică, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau altceva, dietă și diareea sunt legate complicat.
Chiar dacă ai afecţiuni pe termen lung care afectează sistemul digestiv, dieta pe care o urmezi îţi poate afecta foarte mult nivelul de confort.
Când vă confruntați cu un episod de diaree, există anumite alimente pe care le puteți mânca pentru a vă ajuta sistemul digestiv să revină pe drumul cel bun. Există, de asemenea, anumite alimente pe care ar trebui să le evitați.
Când aveți diaree, alimentele pe care le mâncați și alimentele pe care le evitați pot fi esențiale pentru a vă ajuta să vă recuperați mai repede. Aici intervin alimentele BRAT.
BRAT înseamnă "banane, orez, mere, pâine prăjită". Aceste alimente sunt blânde, deci nu vor agrava sistemul digestiv. Ele sunt, de asemenea, obligatorii, astfel încât acestea să ajute, indică Healthline.
Alte alimente care sunt incluse în dieta BRAT includ:
- cereale fierte, cum ar fi crema de grâu sau farina
- biscuiți
- mere și suc de mere
De asemenea, trebuie să beți multe lichide, astfel încât să puteți rămâne hidratat și să înlocuiți fluidele pe care le pierdeți. Bea multă apă. Alte lichide pe care le puteți încerca includ:
- supa clară, cum ar fi supa de pui sau supa de vită, cu orice grăsime îndepărtată
- apă îmbunătățită cu electroliți sau apă de nucă de cocos cu vitamine sau electroliți (încercați să le evitați pe cele bogate în zahăr)
- ceai slab, decofeinizat
Când vă confruntați cu diareea, există un număr mare de alimente pe care doriți să le evitați. Aceste alimente pot declanşa sistemul digestiv şi pot exacerba sau prelungi diareea.
Alimente pentru a evita în timp ce se confruntă cu diaree includ:
- lapte și produse lactate (inclusiv băuturi proteice pe bază de lapte)
- alimente prăjite, grase
- alimente picante
- alimente procesate, în special cele cu aditivi
- carne de porc și mânzat
- sardine
- legume crude
- rubarbă
- ceapă
- porumb
- toate citricele
- alte fructe, cum ar fi ananas, cireșe, fructe de pădure, smochine, coacăze și struguri
- alcool
- cafea, sifon și alte băuturi cofeinizate sau carbogazoase
- îndulcitori artificiali, inclusiv sorbitol
Multe cazuri de diaree sunt de scurtă durată și să răspundă bine la tratamente la domiciliu, cum ar fi o dietă modificată, aportul de lichide grele, și medicamente. Tratamentele includ medicamente anti-diareice care pot ajuta la oprirea sau încetinirea diareei.
În unele cazuri, diareea este cauzată de paraziți sau de o infecție bacteriană și poate fi necesar să fie tratată cu antibiotice.
Luând probiotice cât mai curând posibil după ce a luat antibiotice poate ajuta la prevenirea reacțiilor adverse la antibiotice prin introducerea bacterii sănătoase înapoi în sistemul digestiv. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la prevenirea viitoarelor cazuri de diaree.
Dacă diareea este severă, poate fi necesar să fiți internat în spital pentru a primi lichide intravenoase.
În timp ce multe cazuri de diaree pot fi tratate la domiciliu, cu odihnă și o dietă restricționată temporar, dacă durează suficient de mult, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Sunați-vă medicul dacă diareea durează mai mult de 2 zile fără îmbunătățiri sau dacă vă deshidratați.
Dacă vă deshidratați sau aveți alte simptome, poate fi necesar să mergeți la camera de urgență pentru a obține un tratament prompt.
Alte simptome includ scaune negre sau sângeroase, dureri abdominale severe, sau o febră de 39°C sau mai mare. Puteți suna la medicul dumneavoastră și întrebați ce ar trebui să faceți dacă aveți oricare dintre aceste simptome.
În cazul în care copilul dumneavoastră are diaree, sunați medicul pediatru și întrebați dacă ar trebui să-l duceți la camera de urgență dacă:
- nu vă îmbunătățiți după 24 de ore
- nu au avut un scutec umed în trei sau mai multe ore
- au febră de 39°C sau mai mare
- au o gură sau o limbă uscată
- plânge fără lacrimi
- au pielea care nu se aplatizează dacă este prinsă și eliberată
- au un aspect scufundat la abdomen, obraji sau ochi
- au scaune negre sau sângeroase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...