Dezavantajul folosirii becurilor economice. Cum îți afectează corpul

Bec economic  FOTO: pixabay
Medicul Vasi Rădulescu vorbește, într-o postare, pe blogul său despre becurile economice și efectul acestora asupra sănătății.

Într-una dintre postările medicului cardiolog Vasi Rădulescu, de pe blogul său, se arată un dezavantaj al folosirii becurilor economice. ”Atunci când nu putem dormi, există mulți vinovați posibili, iar cercetătorii adaugă unul nou, pe care mulți nu l-au luat în considerare până acum: becurile cu LED pe care le aprindem după lăsarea întunericului”, notează specialistul.

Potrivit acestuia, ”ochiul uman detectează lumina soarelui ca fiind albă, dar, în realitate, aceasta conține spectrul de culori, iar diferite părți ale acestei game domină în diferite momente ale zilei. În timpul zilei, celulele din spatele ochilor noștri detectează soarele strălucitor, în care domină lumina albastră. Ca răspuns, aceste celule semnalează organismului să producă hormoni și alte substanțe chimice care susțin starea de veghe și de alertă. În lumina de seară, când tonurile albastre scad, aceleași celule stabilesc ritmul nopții noastre, pregătindu-ne pentru somn. Sau ar face-o, dacă nu am porni întrerupătoarele de lumină și nu ne-am satura spațiul cu lumină albastră seara”.

Medicul adaugă:

”Vinovații sunt becurile cu diode emițătoare de lumină (LED) pe care mulți oameni le cumpără pentru că folosesc mai puțină energie și durează mai mult decât becurile convenționale. Compromisul ar putea implica sănătatea noastră, iar unele studii sugerează că expunerea prelungită la lumina albastră ar putea fi legată de orice, de la cataractă la insomnie și tulburări de dispoziție”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel