Detoxifiere. Adevărul despre dieta pe bază de sucuri

Dietele de detoxifiere, bazate pe consumul exclusiv de sucuri naturale, pot duce la pierderea rapidă a kilogramelor. Cât este de eficientă această metodă de slăbit?

Numărul de kilograme pe care îl poți pierde prin detoxifiere depinde de numărul de zile în care urmezi acesastă metodă drastică de slăbit. 


Programele de detoxifiere pe bază sucuri sunt de obicei concepute să dureze de la trei la 10 zile, în care se beau zilnic până la șase sticle dintr-o combinație de sucuri de fructe, legume și nuci sau lapte - și nu se consumă mâncare solidă, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine.

 

Kilogramele pierdute sunt apa


Probabil veți începe să observați că ați pierdut câteva kilograme în ziua a treia. Dar asta nu înseamnă că aceste kilograme au dispărut definitiv. Este probabil că o mare parte din slăbirea pe care o veți experimenta rapid va fi mai degrabă din greutatea apei decât din grăsime.

Când vă limitați caloriile consumate, corpul dumneavoastră începe să consume carbohidrați depozitați sub formă de glicogen. Glicogenul deține o cantitate echitabilă de apă, potrivit American Council on Exercise, astfel încât detoxifierea poate duce la pierderea în greutate a apei. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel