Alimentația echilibrată, bogată în...
DETOX: Cele mai bune ingrediente care dotoxifică natural ficatul și ale unui smoothie care curăță colonul se folosesc crude! Întâi iată care sunt acestea și ce beneficii pentru sătătate aduc, apoi rețeta pentru un pahar.
Morcovi
Beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului lor de beta-caroten și fibre, dar ei conțin și mangan, fosfor, cupru, potasiu, vitamina B1, B2, B6 și vitamina K, C, E. Morcovii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți.
Sfecla
Rădăcina de sfeclă este recunoscută pentru efectele sale puternice antioxidante și de inducere a enzimei de fază II, antiinflamatoare, fungicide și pentru o substanță care ajută la detoxifiere și chiar proprietăți anti-cancer. Sfecla este, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice, magneziu, fosfor, vitamina C, fier și vitamina B6, dar are, de asemenea folat, mangan, potasiu și cupru. Toți acești nutrienți vor sprijini vindecarea rinichilor, a ficatului și a vezicii biliare, îmbunătățesc, de asemenea, nivelurile de acid gastric și normalizează tensiunea arterială ridicată.
Mere
Merele sunt bogate în vitamina A - un puternic antioxidant, fibre, vitamine B (B1, B2, B3, B5 și B9), vitamina C, E, K. Atenție, majoritatea vitaminei C și a vitaminei A se află în coaja de măr, așa că nu o curățați și nu o aruncați. Trebuie doar să spălați merele bine cu apă călduță!
Ghimbir
Rădăcina de ghimbir are, de asemenea, un complex de vitamine B B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, E, precum și minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Ghimbirul mărește capacitatea naturală a corpului de a absorbi nutrienții. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare, anti-bacteriene, anti-fungice, care îl fac un aliat de încredere împotriva majorității infecțiilor acute.
Pătrunjel
Conține vitamina E (alfa tocoferol), tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid pantotenic (B5), fosfor și zinc, vitamina A, C, K, folat, calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Apigenina și miristicina (care se găsesc în pătrunjel) măresc productivitatea uneia dintre enzimele ficatului nostru care ajută la detoxifierea corpului nostru. Activează producția de glutation, ceea ce îl face un instrument excelent de detoxifiere a metalelor grele, împiedicându-i să facă daune. În plus, ajută corpul să elimine mucusul suplimentar.
Semințe de in
Aceste semințe sunt unice din punct de vedere nutrițional, au un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega-3, fibre dietetice, vitamina B1, cupru, magneziu, fosfor și seleniu. Semințele de in sunt mucilaginoase și au efect anti-ulcer în tractul intestinal.
Ulei de cânepă
Cânepa are un amestec perfect și natural de proteine ușor digerabile, un raport excelent de grăsimi esențiale (Omega 3 și 6), acid gamma linolenic (GLA), antioxidanți, aminoacizi, fibre, fier, zinc, caroten, fosfolipide, fitosteroli, vitamina B1, B2, B6, vitamina D, E, clorofilă, calciu, magneziu, sulf și cupru. Este puternic antiinflamator, oferind o recuperare mai rapidă a sistemului digestiv.
Timp de pregătire: 12 minute
Ingrediente pentru un pahar mare:
1 morcov mediu
1 sfeclă medie – sau un sfert
1 măr mediu – cubulețe
o mână de pătrunjel - proaspăt
o bucată de Ghimbir de 2-3 cm - proaspăt
1 linguriță semințe de in - măcinate sau întregi
1 lingură ulei de cânepă (sau ulei de in)
3/4 cană apă
Dacă e prea dulce, se poate stoarce o jumătate de lămâie.
Spălați, curățați de coajă (doar sfecla, morcovii și ghimbirul!) și tocați în cuburi totul. Într-un blender adăugați toate ingredientele și amestecați până se omogenizează. Adăugați mai multă apă dacă o preferați mai lichidă. Cel mai bine este să-l serviți imediat, pentru a preveni pierderea de nutrienți. Dar, dacă nu aveți timp, puteți face o cantitate mai mare și poate fi păstrat în recipientul blenderului (închis) până la 24 de ore.
Uneori, în timpul detoxifierii, toxinele eliberate pot depăși capacitatea naturală de eliminare a organismului, prin urmare pot apărea simptome, cum ar fi:
Oboseală
Iritabilitate
Iritații sau coșuri pe piele
Balonare
Odată ce aceste simptome încep să se amelioreze, atunci poți spune că detoxifierea are succes.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația echilibrată, bogată în...
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Durerea și disconfortul în jurul...