DETOX: băutura care curăță și vindecă ficatul și colonul. REȚETĂ cu morcovi, sfeclă și pătrunjel de făcut în 12 minute

Morcovi și sfeclă în smoothie. Foto: Pixabay
În doar 12 minute poți să-ți faci un smoothie DETOX care-ți curăță ficatul și colonul. Dacă îl bei zilnic, în locul unei mese, efectele se văd în 2-3 zile.

DETOX: Cele mai bune ingrediente care dotoxifică natural ficatul și ale unui smoothie care curăță colonul se folosesc crude! Întâi iată care sunt acestea și ce beneficii pentru sătătate aduc, apoi rețeta pentru un pahar.

Ce legume și verdețuri folosești și de ce:

Morcovi

Beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului lor de beta-caroten și fibre, dar ei conțin și mangan, fosfor, cupru, potasiu, vitamina B1, B2, B6 și vitamina K, C, E. Morcovii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți.

Sfecla

Rădăcina de sfeclă este recunoscută pentru efectele sale puternice antioxidante și de inducere a enzimei de fază II, antiinflamatoare, fungicide și pentru o substanță care ajută la detoxifiere și chiar proprietăți anti-cancer. Sfecla este, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice, magneziu, fosfor, vitamina C, fier și vitamina B6, dar are, de asemenea folat, mangan, potasiu și cupru. Toți acești nutrienți vor sprijini vindecarea rinichilor, a ficatului și a vezicii biliare, îmbunătățesc, de asemenea, nivelurile de acid gastric și normalizează tensiunea arterială ridicată.

Mere

Merele sunt bogate în vitamina A - un puternic antioxidant, fibre, vitamine B (B1, B2, B3, B5 și B9), vitamina C, E, K. Atenție, majoritatea vitaminei C și a vitaminei A se află în coaja de măr, așa că nu o curățați și nu o aruncați. Trebuie doar să spălați merele bine cu apă călduță!

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir are, de asemenea, un complex de vitamine B B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, E, precum și minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Ghimbirul mărește capacitatea naturală a corpului de a absorbi nutrienții. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare, anti-bacteriene, anti-fungice, care îl fac un aliat de încredere împotriva majorității infecțiilor acute.

Pătrunjel

Conține vitamina E (alfa tocoferol), tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid pantotenic (B5), fosfor și zinc, vitamina A, C, K, folat, calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Apigenina și miristicina (care se găsesc în pătrunjel) măresc productivitatea uneia dintre enzimele ficatului nostru care ajută la detoxifierea corpului nostru. Activează producția de glutation, ceea ce îl face un instrument excelent de detoxifiere a metalelor grele, împiedicându-i să facă daune. În plus, ajută corpul să elimine mucusul suplimentar.

Semințe de in

Aceste semințe sunt unice din punct de vedere nutrițional, au un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega-3, fibre dietetice, vitamina B1, cupru, magneziu, fosfor și seleniu. Semințele de in sunt mucilaginoase și au efect anti-ulcer în tractul intestinal.

Ulei de cânepă

Cânepa are un amestec perfect și natural de proteine ​​ușor digerabile, un raport excelent de grăsimi esențiale (Omega 3 și 6), acid gamma linolenic (GLA), antioxidanți, aminoacizi, fibre, fier, zinc, caroten, fosfolipide, fitosteroli, vitamina B1, B2, B6, vitamina D, E, clorofilă, calciu, magneziu, sulf și cupru. Este puternic antiinflamator, oferind o recuperare mai rapidă a sistemului digestiv.

REȚETA:

Timp de pregătire: 12 minute

Ingrediente pentru un pahar mare:

1 morcov mediu

1 sfeclă medie – sau un sfert

1 măr mediu – cubulețe

o mână de pătrunjel - proaspăt

o bucată de Ghimbir de 2-3 cm - proaspăt

1 linguriță semințe de in - măcinate sau întregi

1 lingură ulei de cânepă (sau ulei de in)

3/4 cană apă

Dacă e prea dulce, se poate stoarce o jumătate de lămâie. 

Cum se face:

Spălați, curățați de coajă (doar sfecla, morcovii și ghimbirul!) și tocați în cuburi totul. Într-un blender adăugați toate ingredientele și amestecați până se omogenizează. Adăugați mai multă apă dacă o preferați mai lichidă. Cel mai bine este să-l serviți imediat, pentru a preveni pierderea de nutrienți. Dar, dacă nu aveți timp, puteți face o cantitate mai mare și poate fi păstrat în recipientul blenderului (închis) până la 24 de ore.

Semne că ficatul tău se detoxifiază:

Uneori, în timpul detoxifierii, toxinele eliberate pot depăși capacitatea naturală de eliminare a organismului, prin urmare pot apărea simptome, cum ar fi:

Oboseală

Iritabilitate

Iritații sau coșuri pe piele

Balonare

Odată ce aceste simptome încep să se amelioreze, atunci poți spune că detoxifierea are succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel