Detergentul de vase, dezinfectant mai bun decât clorul? Opinia medicului toxicolog Radu Țincu

Spălatul vaselor    Foto: pixabay.com
EXCLUSIV
Unii specialiști susțin că detergentul de vase dezinfectează și "ucide" coronavirusul. Cât de eficient este și dacă e mai bun decât clorul am aflat de la un toxicolog.

COVID-19, dezinfectant, clor. Medicul toxicolog Radu Țincu a declarat, pentru DC Medical, că detergentul de vase este eficient și distruge noul coronavirus, dar "este inferior clorului".

"Detergentul de vase are aceeași structură ca și săpunul și, cu atât mai mult, are aceste proprietăți tensioactive mai pronunțate pentru că spălăm vasele care sunt pline de grăsime. Cu cât un detergent sau un săpun elimină mai bine grăsimea, cu atât el este mai eficient împotriva coronavirusului pentru că-i destructurează structurile din perete", declară medicul toxicolog Radu Țincu.

Potrivit acestuia, detergentul de vase poate fi folosit pentru dezinfectarea unor suprafețe precum gresie, parchet, chiar și pentru mobilă din lemn sau materiale plastice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel