Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Despărțirile te pot ucide! Pentru prima dată în lume, demonstrat științific
24 oct 2018 / 14:38
Tristețea pierderii unei persoane dragi poate cauza probleme grave de sănătate, arată specialiștii americani.

Cercetătorii de la Universitatea Rice, SUA, au intervievat 99 de persoane care și-au pierdut soțul în ultimele două săptămani și au luat probe de sânge.

Cele care se străduiau să meargă mai departe, să treacă peste momentul pierderii unei ființe apropiate aveau mai puține afecțiuni în corp decât văduvele care trăiau în suferință, acestea din urmă dezvoltând cu peste 50% mai multe afecțiuni.

Principalul autor al cercetării, Chris Fagundes, profesor asistent de științe psihologice, a declarat că acesta este primul pas care demonstrează că anumite simptome ale durerii pot duce la mortalitate.

Persoanele care își pierd unul dintre soți sunt supuși unui risc mult mai mare de a dezvolta depresie majoră, infarct miocardic, accident vascular cerebral și deces prematur.

Primul studiu care o confirmă 

Acesta este primul studiu care confirmă faptul că durerea -indiferent de nivelul simptomelor depresive ale oamenilor - poate contribui la formarea afecțiunilor, care, la rândul lor, au efecte negative asupra sănătății.

Studiul de față este al doilea pentru Fagundes, din ultimul an, parte a unei încercări mai ample de a înțelege cum durerea afectează sănătatea noastră fiziologică.

Primul său studiu, publicat în luna mai, a arătat că văduvele au avut un risc mai mare de boli cardiovasculare și deces prematur.

Lucrarea sa face parte dintr-o serie de cercetări în acest domeniu.

O echipă de la Universitatea din Glasgow a urmărit 4.000 de cupluri și a constatat că soțiile au cu aproximativ o treime mai multe șanse să moară, în termen de șase luni, înaintea partenerului lor.

Un alt grup israelian a constatat că riscul a crescut cu 50%.

"Sindromul inimii frânte" 

Persoanele care suferă de "sindromul inimii frânte" pot avea dureri bruște în piept și alte simptome care ar putea fi cauzate de reacția inimii la o creștere a hormonilor de stres.

Potrivit American Heart Association, "sindromul inimii frânte" poate provoca o insuficiență musculară severă pe termen scurt, putând fi fatală.


Ştiri Recomandate

Coronavirus. Ministrul Sănătății despre medicii demisionari de la UPU Bacău
India, avortul permis până la 24 de săptămâni de sarcină
EXCLUSIV
Ce ar trebui să facă românii în plin sezon gripal. Dr Adrian Streinu-Cercel explică
Renunțarea la fumat reduce riscul de cancer. Niciodată nu este prea târziu să te lași
Coronavirus: toți medicii de la UPU Bacău și-au dat demisia. Motivul
Ficat: prea mult zahăr nu face bine ficatului   FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Dr Adrian Wiener, care sunt politicile României privind grăsimile trans și zaharurile
Comentarii