Depresia și anxietatea, afecțiunile din ce în ce mai întâlnite în universitate: 1 din 3 studenți

student
1 din 3 tineri din Canada ar suferi de anxietate și depresie în primul an de facutate, arată un studiu.

Începerea facultății poate fi o tranziție cu efecte nedorite pentru acei studenți care se luptă cu probleme de sănătate mintală. O cercetare realizată în Marea Britanie și Canada a sesizat că aproximativ o treime dintre studenții din primul an au sau dezvoltă anxietate sau depresie moderată până la severă. Efectele depresiei și anxietății sporesc când bobocii consumă droguri.

Studiul a fost condus de Kiera Louise Adams, doctorand la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Echipa acesteia a analizat aproape 1.700 de răspunsuri dintr-un sondaj efectuat în septembrie 2018 și în martie 2019, efectuat pe studenții din primul an de la o universitate publică canadiană.

”Am văzut că sănătatea mintală a studenților s-a deteriorat. (...) Înainte de pandemia [COVID-19], consumul de alcool a scăzut, dar stresul, depresia, anxietatea, traumele și gândurile suicidare au crescut. Și apoi, în timpul pandemiei, consumul de alcool a crescut semnificativ și în rândul populației de vârstă universitară”, a spus dr. Rachel Conrad, director de sănătate mintală a tinerilor adulți la Brigham and Women's Hospital din Boston, specialist neimplicat în studiu.

Cercetătorii au observat că aproximativ 32% dintre respondenți au avut anxietate la începutul anului universitar și 27% au avut simptome depresive. Șase luni mai târziu: 37% dintre studenți au avut simptome de anxietate și 33% au prezentat simptome depresive.

Bobocii care s-au simțit conectați la viața universitară și colegii lor au avut șanse mai mari de recuperare din stări de anxietate și depresie. Iar pentru fiecare conexiune pe care au avut-o bobocii, aceștia au avut șanse cu 10% până la 6% mai mici de a dezvolta anxietate sau depresie.

Cercetătorii au mai descoperit că singurătatea este un factor de risc semnificativ, atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală, iar unele studii arată că singurătatea este de fapt mai periculoasă pentru bunăstarea fizică a unei persoane decât obezitatea, a spus dr Rachel Conrad, arată medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel